Rezultate finale la Evaluarea Națională. În Caraș-Severin, 70,88% dintre candidați au obținut cel puțin media 5

 

În urma reevaluării lucrărilor contestate, în Caraș-Severin ponderea elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5 este 70,88%, în creștere cu 0,13% față de rezultatele inițiale.

 

Ministerul Educației a centralizat rezultatele finale înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a la Evaluarea Națională, după soluționarea contestațiilor. În Caraș-Severin, 70,88% dintre candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5. „Situația statistică generală arată că, în județul Caraș-Severin, dintre cei 1.631 candidați prezenți, 1.156 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5, adică 70,88%. Înainte de soluționarea contestațiilor, 1.154 candidați, adică 70,75%, obținuseră cel puțin media 5”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Caraș-Severin, Ion Moatăr. Situația notelor maxime a rămas neschimbată – șase note de 10 la matematică, trei note de 10 la limba și literatura română și nicio medie generală 10.

 

La nivel național, 117.798 elevi, adică 76,4% dintre cei care au susținut probele examenului de Evaluare Națională, au obținut medii mai mari sau egale cu 5.

 

Media de admitere, calculată pe baza rezultatelor obținute la Evaluarea Națională, constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal. În prima etapă a admiterii în învățământul liceal din acest an, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 6 – 7 iulie și 10 – 17 iulie. Repartizarea computerizată a candidaților din seria curentă, precum și a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023 – 2024 va avea loc în data de 19 iulie.

 

Sursă foto: edupedu.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite