UPDATE. Rezultate slabe (și) la Bacalaureat, în Caraș-Severin. Notă discordantă la modul excepțional: Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița, singura unitate de învățământ cu promovare 100%

 

Rezultatele obținute de absolvenții de liceu care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021 au fost afișate astăzi la prânz atât pe site-ul bacalaureat.edu.ro, cât și în centrele de examen. În Caraș-Severin, rata de promovare este de 58,46%, cu aproape zece puncte procentuale sub media națională și cu două puncte procentuale mai mică decât în 2020.

 

Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița este singura unitate de învățământ din Caraș-Severin cu o rată de promovare de 100% la sesiunea de vară a Bacalaureatului. Toți cei 118 absolvenți ai clasei a XII-a de aici care s-au prezentat la examen au reușit să obțină medii peste 6. Iar 99 dintre aceștia au avut rezultate foarte bune, medii între 8 și 9,99. Cea mai mare medie la această unitate de învățământ a fost 9,96, niciunul dintre candidați nereușind să obțină zece pe linie. De altfel, această performanță nu a fost atinsă la niciunul dintre liceele reșițene, singurele medii de 10 fiind înregistrate la Colegiul Național „C.D Loga” din Caransebeș – Ionela Bosioc, elevă la clasa de Filologie – și la Liceul Teoretic „Tata Oancea” din Bocșa – Adelina Ionela Albu, elevă la clasa de Științe Sociale.

 

Alte două unități de învățământ din municipiul Reșița completează podiumul județean în ceea ce privește rata de promovare: Liceul Teologic Baptist (95,65%) și Liceul Teoretic „Traian Vuia” (86,18%), acestea fiind, de altfel, alături de Colegiul Național „Traian Lalescu”, și singurele unități de învățământ din județ cu o rată de promovare de peste 85%.

 

La polul opus se situează Liceul Teoretic Bilingv Româno-Croat din Carașova, unde niciunul din cei trei candidați care au susținut examenul de Bacalaureat nu a reușit să promoveze.

La nivelul județului, rata de promovare înainte de contestații este de 58,46%. „În sesiunea iunie-iulie 2021 s-au înscris de 1.783 de candidați și au promovat 971 din totalul de 1.661 de candidați prezenți. Precizăm că 122 de candidați au absentat, iar 6 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat”, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, Ioan Chiosa.

 

La fel ca la Evaluarea Națională, și la Bacalaureat, județul Caraș-Severin se situează, la nivel național, în partea de jos a clasamentului. Rezultate mai slabe s-au înregistrat doar în Ilfov (35,4%), Giurgiu (51,3%), Harghita (51,6%), Teleorman (53,4%), Mehedinți (55,9%) și Gorj (56,5%). În topul fruntașilor se situează județele Cluj (79,7%), Iași (78%) și Galați (76%). Rata de promovare la nivel național este de 67,8%.

 

CITEȘTE ȘI: Caraș-Severin, în topul județelor codașe la Evaluarea Națională. Rezultatele sunt mai slabe decât anul trecut și mult sub media națională

 

Candidații care nu sunt mulțumiți de rezultatele pe care le-au obținut pot depune contestații, atât în format fizic, cât și electronic, în cursul zilei de astăzi, până la ora 18.00. „În cazul depunerii online, candidații completează, semnează și transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora”, precizează purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin.

 

Contestațiile vor fi soluționate în perioada 6-9 iulie, iar vineri, 9 iulie, vor fi afișate rezultatele finale.

 

UPDATE, 9 iulie

 

După soluționarea contestațiilor, rata de promovare în Caraș-Severin – ținând cont de absolvenții din promoția curentă și din promoțiile anterioare – este 60,75%, mai mare cu 2,29 puncte procentuale față de rezultatele afișate inițial. Astfel, din cei 1.661 de candidați prezenți, au promovat 1.009 candidați (față de 971 – înainte de contestații). Numărul mediilor de 10 a rămas același (două).

 

Reprezentanții ISJ Caraș-Severin mai precizează că procentul de promovare se calculează din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați (6).

 

A doua sesiune de examen se va desfășura în perioada 16 august – 3 septembrie, fiind precedată de etapa de înscriere (19 – 26 iulie).

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available