Șah rapid la Cupa Reșița, de la 6 la 80 de ani! [FOTO]

 

Desfășurată în cadrul manifestărilor prilejuite de aniversarea a 250 de ani de industrie pe meleagurile reșițene, ediția din acest an a Cupei Reșița la șah rapid a reunit la start 27 de participanți din Reșița, Caransebeș, Bocșa, Teregova și Timișoara.

 

Programată inițial a se desfășura pe platoul din fața Sălii Polivalente din municipiu, în cele din urmă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, competiția s-a desfășurat în sala de șah. Maeștri, jucători de categoria I, dar și jucători amatori, cu vârste cuprinse între 6 și 80 de ani, s-au întrecut în cadrul acestei competiții de șah rapid derulată în sistem elvețian, pe durata a 7 runde cu timp de 10 minute și 2 secunde adițional pe mutare.„Competiția a fost dominată de fair-play și pofta de a juca șah, dovadă fiind jucători în vârstă sau care au venit de la distanțe considerabile, la Reșița, doar pentru a juca șah!”, informează Mihai Bolintiș, președintele Asociației Județene de Șah.

 

La final, rezultatele au fost conforme cu coeficienții valorici: tripleta Dinu Simi Suciu, Alexandru Tunaru și Mihai Bolintiș de la Muncitorul Reșița s-a impus clar, „fapt ce ne dă speranțe pentru ediția din acest an a Diviziei A”, spune Bolintiș, cel care ne-a comunicat și numele celorlalți câștigători, pe categorii:

 

– jucători ELO sub 2000: locul I – Daniel-Cristian Pădurean, urmat de Ilie Pîrvulescu (Teregova) și Ionuț Drăgilă;

– jucători ELO sub 1600: locul I – Marin Crăciun, urmat de Cătălin Dumitriu și Iancu Cornian (Teregova);

– jucători categoria I: locul I – Gheorghe Stroescu;

– jucători până la categoria a II-a: locul I – Trifu Vuița;

– juniori: locul I – Ion-Valentin Văduva, urmat de Alexandru-David Korcsek și Albert-Marian Drăgoi;

– junioare: locul I – Andreea-Teodora Chilnicean, urmată de Maria-Alexandra Bîrdeanu și Silvia-Mara Chilnicean;

– juniori 12 ani: locul I – Cătălin Vlad-Aurelian Guțu;

– copii 10 ani: locul I – Patrick-Andreas Turi, urmat de Iris-Maria Bejinariu;

– copii 8 ani: locul I – Bogdan-Andrei Grecu, urmat de Zian-Matei  Grecu (cel mai tânăr participant), ambii din Caransebeș.

– veterani: locul I – Horia-Ion Irimia, urmat de Andrei Barrtha (Timișoara) și Ioan Rain (Caransebeș).

 

Primăria Municipiului Reșița și Asociația Județeană de Șah i-au răsplătit pe jucători cu premii în cupe, medalii, diplome și bani, fondul total de premiere fiind de peste 2.300 lei.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite