Risc de inundații în Caraș-Severin. Hidrologii au emis coduri portocaliu și galben pe mai multe râuri din județ

Precipitațiile căzute în ultimele 24 de ore, la care se adaugă topirea zăpezii, au dus la depășirea cotelor de atenție în bazinele hidrografice ale râurilor Pogăniș, Timiș, Bârzava, Caraș și Nera.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis astăzi la ora 12.00 o avertizare cod portocaliu de inundații valabilă 24 de ore pentru râul Pogăniș-bazin amonte acumulare Cadar Duboz. Sunt vizate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundație. Hidrologii avertizează că fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare în zona Valeapai. De asemenea, până mâine, 2 februarie, ora 18.00, este valabilă și o avertizare cod galben de inundații în bazinele hidrografice ale râurilor Bârzava, Caraş și Nera.

„Specialiștii monitorizează permanent situația hidrologică și sunt pregătiți să acorde sprijin autorităților locale dacă e nevoie. De asemenea, sunt supravegheate lucrările hidrotehnice situate în zonele cu probleme pentru protejarea populației riverane. Recomandăm populației să nu circule prin zonele aflate sub atenționare și să nu desfășoare activități în ape sau în preajma apelor”, transmit reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Banat.

Sursă foto: arhivă resita.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite