Rocadă Mocioalcă – Hurduzeu pentru șefia Consiliului Județean?! „Toată lumea îl vrea pe el!”

Mai vechea dispută dintre liderul social-democraților cărășeni, acum președinte al filialei județene Pro România, Ion Mocioalcă, și omul de afaceri Romeo Dunca, candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Caraș-Severin, ar putea fi tranșată printr-o confruntare directă pe buletinele de vot la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

S-ar ajunge aici dacă Ion Mocioalcă va face rocada cu Silviu Hurduzeu, actualul președinte al Consiliului Județean și al PSD Caraș-Severin. Dacă liderul informal al social-democraților cărășeni, deputatul Mocioalcă, își va asuma candidatura pentru șefia CJ, acesta va beneficia fără îndoială de susținerea alianței județene deja negociate PSD – Pro România – ALDE. Silviu Hurduzeu, creația politică a lui Mocioalcă, ar putea putea deveni astfel în scurt timp deputat, dacă la alegerile parlamentare se va afla pe primul loc, deci eligibil sută la sută, pe lista de candidați cu care PSD va ataca scrutinul de la finalul anului.

Rocada între Mocioalcă și Hurduzeu ar fi perfectă. Cu două condiții, însă. Prima ar fi ca Mocioalcă să accepte o confruntare directă cu Romeo Dunca la alegerile locale. Iar a doua, ca alegătorii să-l voteze pe social-democrat! Candidatul liberal arată că, printr-o candidatură la scrutinul uninominal, Mocioalcă ar face chiar pe placul electoratului din Caraș-Severin!

„De când mi-am anunțat candidatura din partea PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, tot mai mulți oameni din Banatul Montan îmi spun că-și pun speranțele în mine că împreună vom reuși să-i înlăturăm de la conducerea județului pe oamenii lui Mocioalcă. Și nu doar atât. Toată lumea, constat din reacțiile oamenilor pe care îi întâlnesc când îi întreb ce așteaptă ei de la conducerea administrației publice județene, este nemulțumită de modul cum și-a făcut temele Consiliul Județean. Toți îmi spun că ar vrea ca Ion Mocioalcă, nu Silviu Hurduzeu, să fie contracandidatul din partea stângii pentru funcția de președinte CJ, să suporte el înfrângerea, pe pielea lui! Și așa ar fi corect, ca Ion să nu se mai ascundă în spatele unor oameni trimiși la înaintare. Să renunțe la întâlnirile de taină, de mare strateg, din Poiana Mărului, de la cabana domnului Stika. Și să arate că are sânge în instalația-i politică”, ne-a declarat Romeo Dunca.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite