Romeo Dunca, despre numirea fostului șef de la Drumuri Județene la conducerea Apelor Române: Este foarte grav și cred că va afecta județul. Domnul Știka este urmărit penal!

 

Gabriel Știka, fost director al Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin în perioada ianuarie 2018 – noiembrie 2020, a fost numit, săptămâna aceasta, cu susținerea PSD, în funcția de director general al Administrației Naționale Apele Române.

 

Numirea lui Gabriel Știka în funcția de director general al Administrației Naționale Apele Române (ANAR) nu este de bun augur pentru județul Caraș-Severin, crede președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca. Încă de la preluarea mandatului, în octombrie 2020, acesta a semnalat o serie de nereguli în cadrul Direcției de Drumuri Județene, legate de licitații și încredințări directe, recepții și, în general, de modul în care s-a lucrat acolo sub conducerea lui Gabriel Știka, și, mai mult decât atât, a formulat și o serie de sesizări în urma cărora, spune Dunca, a început urmărirea penală. În acest context, președintele Consiliului Județean se așteaptă ca proiectele Consiliului Județean să fie blocate de ANAR.

 

CITEȘTE ȘI: JAF DIN BANI PUBLICI?! De 9 ori a crescut prețul unei lucrări pentru o bucată calamitată de drum acordat cu încredințare directă

 

„Cum credeți că va răspunde domnul Știka solicitărilor Județului vizavi de proiectele de dezvoltare unde avem nevoie de avize de la Apele Române, când domnul Știka este urmărit penal în urma unor plângeri făcute de către Consiliul Județean?! Deci noi vom merge să cerem avize care vor ajunge la semnătura domnului Știka și domnul Știka va sta și va zice: acolo, Consiliul Județean și Direcția de Drumuri mi-au făcut niște plângeri penale, au început urmăririle penale – nu vorbim despre altele – ia să le-o trag eu ăstora, ia să vedem, să ținem județul în loc! Nu am nicio teamă să vă prezint lucrul acesta: este un fapt foarte grav și cred că va afecta județul. Domnul Știka este urmărit penal astăzi”, a declarat Romeo Dunca în cadrul conferinței de presă de la la finalul ședinței Consiliului Județean.

 

Romeo Dunca a precizat că nu știe dacă ministrul Mediului Apelor și Pădurilor, în subordinea căruia se află ANAR, l-a numit pe Gabriel Știka în funcția de director general cunoscându-i activitatea de la Drumuri Județene și consideră că ar trebui să revină asupra deciziei: „Eu știu modus operandis, am văzut cum lucrează, am văzut cum s-a lucrat! Știu și mă îngrozesc că un astfel de om a ajuns într-o astfel de funcție, cât de departe a ajuns și cât de sus – director general la Apele Române. Înseamnă că ceea ce știe dânsul este foarte dureros pentru cei care l-au pus acolo. Eu vă zic acum așa, din popor venind, dacă eu am ceva și știu despre tine, ca să tac din gură trebuie să mă pui undeva unde îmi acopăr toate nevoile. Și cred că acesta este un conflict foarte grav și ar trebui ca cei care au acceptat lucrul acesta să se mai gândească o dată. Nu știu cine face numirile. Nu știu dacă domnul ministru a fost informat. Eu am adrese de la Parchete care spun că a început urmărirea penală în urma unor plângeri făcute de Direcția de Drumuri Județene împotriva conducerii de acolo. Și dacă asta nu e grav… Deci este bine de înțeles care este dimensiunea luptei între bine și rău, fără să spun că eu aș fi binele”.

 

CITEȘTE ȘI: Tanc dat în urmărire de Consiliul Județean? Un Tiger II sau Bizon TR-85M1, suspectat de sabotaj edilitar în Caraș-Severin

 

În ceea ce-l privește pe consilierul județean Flavius Nedelcea (Pro România), care ar urma să fie numit, tot cu suținerea PSD, secretar de stat în Ministerul Economiei, președintele CJ Romeo Dunca spune că, deși plecarea acestuia ar aduce liniște în Consiliul Județean, și l-ar dori, totuși, aproape. „Aș fi vrut să rămână domnul Nedelcea aici. Aș fi vrut să rămână domnul Știka în zonă și aș dori foarte mult să rămână și domnul Ionuț Popovici aici – și cred că dânsul o să rămână, că pe el nu o să-l mai dorească prea multă lume – pentru că aici dauna pe care o pot produce e ușor de gestionat. Eu suport oricâtă obrăznicie și oricât circ și am grijă să nu producă daune materiale pentru județ, dar mergând în alte părți, nu știu ce vor face acolo”, a declarat Romeo Dunca.

 

N.R. Precizare importantă: Chiar dacă este urmărit penal, Gabriel Știka beneficiază în continuare, conform legii, de prezumția de nevinovăție.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite