Romeo Dunca i-a prezentat ambasadorului Austriei potențialul turistic al Banatului Montan și proiectele de viitor ale Consiliului Județean Caraș-Severin

 

Aflați în vizită oficială la Reșița, Excelența Sa Isabel Rauscher, ambasadorul Republicii Austria la București, și Georg Bardeau, consulul onorific al Austriei la Timișoara, s-au întâlnit, ieri, cu președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca. 

 

Potențialul turistic al județului și proiectele de viitor ale Consiliului Județean Caraș-Severin au fost principalele teme abordate în cadrul vizitei pe care ambasadorul Republicii Austria la București și consulul onorific al Austriei la Timișoara au făcut-o la Consiliul Județean Caraș-Severin. „S-a insistat asupra intenției de reabilitare a unor obiective din Băile Herculane, găsirea unor soluții pentru restaurarea a tot ceea ce înseamnă Semmeringul Bănățean, proiectele turistice pentru Muntele Mic, dar și asupra proiectului ce are în vedere crearea a 500 de kilometri de trasee cicloturistice în Banatul Montan. Excelența Sa a manifestat interes pentru prioritățile și viziunea actualei conduceri a instituției județene pentru dezvoltarea Caraș-Severinului”, transmit, prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Consiliului Județean.

 

De asemenea, au fost discutate modalitățile de atragere în țară a persoanelor plecate la muncă în străinătate, precum și de identificare a soluțiilor pentru menținerea tinerilor în țară, cum ar fi: crearea unor servicii de calitate, modernizarea infrastructurii, crearea unor condiții pentru îmbunătățirea calității vieții și siguranței cetățenilor.

 

În cadrul aceleiași întâlniri, consulul onorific al Austriei la Timișoara, Georg Bardeau, a propus crearea unor parteneriate în domeniul învățământului dual, cu specializarea turism, dar și pentru promovarea internațională, în comun, a zonei de vest.

 

La finalul discuțiilor, președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, a lansat Excelenței Sale Isabel Rauscher invitația de a efectua o vizită de mai multe zile în Banatul Montan.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite