Romeo Dunca, învestit în funcție. „Președintele Hurduzeu” dispare la pachet cu „Sala Frunzăverde”

Ieșirea oficială din scenă, azi, 28 octombrie 2020, a administrației Hurduzeu s-a făcut „la pachet” cu anunțarea unei măsuri sugestive ce va fi luată de noua majoritate politică din Consiliul Județean Caraș-Severin: desființarea uneia dintre cele mai aberante decizii luate de Silviu Hurduzeu – denumirea sălii mari a Palatului Administrativ „Sala Sorin Frunzăverde”.

Noul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a anunțat că sala de ședințe se va numi „Eftimie Murgu”.

Ceremonia de învestire a noilor consilieri județeni și a președintelui Romeo Dunca, aleși la scrutinul din 27 septembrie, a debutat sub semnul incompetenței fostei administrații. Ședința, ca mai toate întrunirile forului județean, a fost transmisă în direct pe pagina de Facebook a CJ. Dar a fost transmisă fără sonor! Incompetență? Sabotaj? Greu de spus. Cert e că evenimentul organizat de Instituția Prefectului a fost filmat și transmis live pe pagina oficială de FB a Consiliului Județean, instituție condusă – până la învestirea efectivă în funcție a noilor aleși județeni – de către administrația Hurduzeu.

La evenimentul de azi, desfășurat în prezența prefectului Cristian Gâfu, participă (de la distanță) și ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, care a transmis un mesaj prin sistemul videoconferință.

UPDATE, ora 15.40

Noul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, își începe mandatul în forță. Imediat după ce a depus jurământul, acesta și-a anunțat prioritățile. „Am început deja lucrul. Am convocat ședința pentru alegerea celor doi vicepreședinți, lucrăm deja la organigramă pentru că trebuie să revigorăm activitatea în Consiliul Județean. Trebuie, de asemenea, să vedem situația financiară. Am avut, deja, mai multe întâlniri cu echipa de fonduri europene și am pregătit o listă consistentă de obiective care vor trebui atacate în acest mandat. Avem o listă de 19 drumuri județene pe care vrem să le reabilităm din fundație și mai avem de introdus două drumuri pe această listă. De asemenea, trebuie să intabulăm și ultimii 42 de kilometri de drumuri județene în așa fel încât să putem face studii de fezabilitate și proiecte tehnice și pentru aceste tronsoane. Avem foarte multe lucruri de făcut. Sunt și foarte multe sesizări, este o avalanșă de nemulțumiri pe care cetățenii le au, pentru că toată lumea speră să fie o schimbare radicală. Și această schimbare radicală va fi, dar avem nevoie de timp pentru a ne putea familiariza cu toate”, a declarat Romeo Dunca.

Referitor la restructurarea organigramei, Romeo Dunca nu a avansat niciun număr, dar a subliniat faptul că vor fi angajați ai Consiliului Județean care nu se vor mai regăsi în noua structură. „Trebuie să intru prin birouri, să cunosc personalul. Va începe un lung șir de discuții cu fiecare în parte pentru că trebuie, în echipa pe care o vom alege, să folosim maximum cât se poate din ceea ce există aici. Sunt oameni care lucrează de foarte mult timp aici și cu sigurnață sunt mulți care pot să facă performanță. Nu știm care va fi numărul final al celor care vor rămâne, trebuie să vedem cum este organizată structura de lucru în Consiliul Județean și să vedem ce îmbunătățiri putem aduce. Cu siguranță, însă, numărul angajaților nu va rămâne același și cu siguranță nu vor fi mai mulți decât sunt acum”, a precizat noul președinte al Consiliului Județean.

La rândul său, ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a transmis un mesaj în calitate de președinte al PNL Caraș-Severin: „Este pentru prima oară în istoria Consiliului Județean Caraș-Severin când Partidul Național Liberal își asumă singur conducerea județului, prin președinte, vicepreședinți și majoritatea din consiliu. Este un moment istoric având în vedere șansa pe care o avem ca România să fie guvernată de PNL în prezent și, după toate estimările și previziunile sociologilor și analiștilor, și în următorii 4 ani. Județul Caraș-Severin are în acest for important, Consiliul Județean, reprezentanți de seamă, oameni de calibru, oameni care doresc binele județului și împreună, noi toți, cu primarii aleși, indiferent de culoare lor politică, trebuie să punem umărul la redefinirea județului Caraș-Severin, care în ultimii 30 de ani a fost la coada clasamentului la lucrurile bune și fruntaș la cele proaste. Romeo Dunca este garanția că următorii 4 ani vor fi de bun augur pentru Banatul de munte și vă rog pe toți să îl ajutați în toate demersurile sale”.

Alături de Romeo Dunca, din structura noului Consiliu Județean mai fac parte: 16 consilieri PNL – Viorel Bașag, Marius Beșliu, Vasile Brumar, Ovidiu Chimigeriu, Ion Chisăliță, Cristian Ciobanu, Camelia Ene, Cornel Galescu, Marius Isac, Jaro Marșalic, Ovidiu Rădoi, Dumitru Rujan, Ghiță Sporea, Dan Stan, Daniel Surdu și Mircea Teodorescu; 6 consilieri PSD – Ioan Crina, Petru David-Izvernar, Nicolae Grindeanu, Gabriela Stuparu, Nicoleta Toader și Valentin Zaharia și câte 4 de la Pro România – Mihai Bona, Elena Borchescu, Caius Diaconescu și Flavius Nedelcea și de la PMP – Gabriela Berecz, Oana Cenan-Glăvan, Ionuț Popovici și Petru Rain.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite