Romeo Dunca, la momentul primului bilanț: „Voi face ce am promis. Am început deja, dar cu siguranță nu se poate face totul într-un an”

 

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, se declară mulțumit de ceea ce a reușit să facă în primul an de mandat la șefia instituției, raportat la ceea ce a găsit în instituție: bani puțini, contracte dezavantajoase, angajați ineficienți (o parte dintre ei).

 

Președintele Consiliului Județean (CJ) Caraș-Severin, Romeo Dunca, și-a prezentat, astăzi, într-o conferință de presă bilanțul la un an de mandat. A vorbit despre proiectele aflate în diferite stadii de implementare – în domenii precum infrastructura rutieră, sănătate și asistență socială – considerând că, în aceste 12 luni, a reușit să dea tonul schimbării și, cu sume mici și eforturi mari, să arate că lucrurile pot fi făcute și altfel.

 

„Față de posibilitățile pe care le-am găsit aici, eu sunt mulțumit și consider că schimbarea a fost făcută. Nu mai amintesc nimic despre ceea ce am găsit aici, vă spun un singur aspect: ceea ce am pretins a recupera în urma parcurgerii unei părți a documentelor referitoare la ceea ce s-a făcut în trecut, suma pe care am cerut să o recuperăm este mai mare decât bugetul primit pe un an. Avem peste 10.000.000 de lei sume care noi considerăm că ar trebui să vină înapoi la Consiliul Județean și s-au formulat mai multe acțiuni în acest sens. Eu sunt mulțumit, efectiv, de rezultate”, a declarat Romeo Dunca.

 

În ceea ce privește proiectele Consiliului Județean, Romeo Dunca le-a trecut în revistă atât pe cele care vor fi finanțate din fonduri europene, cât și pe cele cu fonduri guvenramentale, prin Compania Națională de Investiții (CNI) sau prin Programul Programului Național de Investiţii „Anghel Saligny”.

 

Este vorba, printre altele, despre reabilitarea liniei de cale ferată Reșița-Timișoara; construirea unui spital județean nou; realizarea unor trasee de cicloturism; reabilitarea și eficientizarea energetică a unor clădiri publice – sediul administrativ al Consiliului Județean, Muzeul Banatului Montan din Reșița, Muzeul de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș și centrele școlare de educație incluzivă din Caransebeș și Bocșa; proiecte ce vizează domeniul de asistență socială și protecția copilului, precum și domeniul sănătate – cum ar fi reabilitarea sanatoriului Marila și cea a Staționarului 4 Bozovici al Spitalului Județean de Urgență.

 

Nu în ultimul rând, Consiliul Județean a demarat sau are în lucru o serie de proiecte de reabilitare și modernizare a unor tronsoane de drumuri județene. O parte dintre acestea – cum ar fi: DJ 571, intersecție DN 57 Moldova Nouă-Cărbunari-Sasca Montană-Ciuchici; DJ 684, limita cu județ Timiș-Ruschița-Rusca Montană-Voislova; DN 57A Gornea-Sichevița-Moldovița – au sursă de finanțare fonduri europene. Altele, printre care DJ 582 Prislop-Semenic, DJ 608 Teregova-Luncavița-Mehadica, DJ 573 Vrani-Vărădia-Berliște-Nicolinț sau DJ683 Zăvoi-Poiana Mărului, vor fi realizate cu bani de la Guvern.

 

„Eu sunt mulțumit de ceea ce am realizat până acum. Sigur, cetățenii județului nu au cum să fie mulțumiți pentru că așteptările sunt foarte mari, posibilitățile sunt cele care sunt, dar eu zic că atâta timp cât reușim la licitații să obținem economii substanțiale, atâta timp cât au început să se prezinte la licitații tot mai multe firme, să există o competiție, eu cred că mediul a devenit mai sănătos și mai tentant. Am sperat să putem repara mai bine și cu sume mai mici și am făcut-o. Am sperat să putem accesa bani europeni și am făcut-o. Am sperat să putem începe demersurile pentru mari proiecte și am făcut și lucrul acesta. Sperăm să facem și mai multe. Documentele depuse la CNI sunt deja pe platformele de licitații, sigur, lucrările nu se vor face imediat, nu vom vedea prima cărămidă pusă la Marila anul viitor, dar o vom vedea, poate în 2023, poate în 2024. Dacă nu începeam nu am fi putut să sperăm. Voi face ce am promis. Am început deja, am pornit la drum, dar cu siguranță nu se poate face totul într-un an”, a concluzionat Romeo Dunca, în cadrul unei conferințe de presă asupra căreia vom reveni.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available