O nouă unitate de învățământ pentru preșcolari. Viceprimarul Mădălina Chiosa: „Grădinița din Moroasa este cu adevărat o realizare pentru învățământul din Reșița” [FOTO]

 

Astăzi a avut loc recepția finală a lucrărilor la grădinița din Moroasa, o investiție de 15 milioane de lei realizată din fonduri guvernamentale și de la bugetul local al Reșiței. Noua grădiniță își va deschide porțile pentru preșcolari la începutul săptămânii viitoare.

 

După finalizarea, anul acesta, a lucrărilor de reabilitare la patru obiective din infrastructura școlară a orașului – Colegiul Național „Mircea Eliade”, Liceul Teoretic „Traian Vuia”, Liceul Teologic Baptist și internatul Colegiului Economic al Banatului Montan –, Primăria Reșița anunță că astăzi a avut loc recepția finală a lucrărilor la o unitate de învățământ ridicată de la zero: grădinița de pe strada Sportului, din cartierul Moroasa.

 

 

„Valoarea proiectului este de 15.000.000 lei, finanțare prin PNDL și de la Bugetul local. Au fost finalizate lucrările la clădire și va continua amenajarea exterioară a zonei. De luni se vor muta în «casă nouă» preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit Semenic și cei de la Grădinița cu Program Normal nr. 7. În total, aici vor funcționa 9 grupe de grădiniță și 3 grupe de creșă.

Urmează să accesăm finanțare și pentru dotarea grădiniței cu mobilier și alte echipamente necesare activităților didactice, la fel cum vom face pentru toate instituțiile de învățământ din oraș.”, transmit reprezentanții Primăriei Reșița.

 

CITEȘTE ȘI: Investiții finalizate și investiții în derulare. Unități de învățământ modernizate pentru elevii și preșcolarii din Reșița

 

Participantă din partea municipalității la evenimentul de azi, Mădălina Chiosa, viceprimar al Reșiței, a declarat că noua grădiniță este „poate cea mai modernă unitate de învățământ din regiune – cu spații generoase, încălzire în pardoseală, locuri de servit masa și de dormit, locuri de joacă. Este cu adevărat o realizare pentru învățământul din Reșița. Domnii profesori, împreună cu cei mici, vor avea parte de cele mai bune condiții în care să își desfășoare activitatea. Mulțumesc tuturor colegilor din primărie care au muncit pentru ca acest proiect să devină realitate”.

 

În prezent, se desfășoară lucrări de modernizare și la grădinițele PP „Floarea Soarelui”, PP „Dumbrava Minunată” și PN Nr. 3 din municipiu.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available