Încă o investiție din fonduri europene la Băile Herculane

 

La doar câteva zile după ce și-a făcut public bilanțul activității la un an de la realegerea sa în funcția de primar al orașului Băile Herculane, Cristian Miclău mai bifează o reușită. Beneficiari: elevii Liceului Hercules din localitate.

 

După finalizarea evaluării tehnico-financiare a proiectului depus de Primăria Băile Herculane, Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest și-a dat avizul favorabil pentru finanțarea din fonduri europene a unei investiții de peste 1,3 milioane de lei, din care 94% vor fi bani nerambursabili.

 

„Cererea de finanțare la proiectul «Asigurarea accesului elevilor Liceului Hercules la procesul de învățare online prin furnizarea tabletelor școlare și a altor echipamente IT pentru activități didactice» cu nr. 146089 a fost ADMISĂ după evaluarea tehnico-financiară. Proiectul cuprinde finanțarea achiziției de echipamente IT școlare și pentru uz didactic după cum urmează: 489 de tablete pentru uz școlar, 45 de laptopuri, 16 sisteme desktop + monitor, 9 sisteme all in one, 24 de camere web pentru videoconferințe, 6 videoproiectoare, 21 de table interactive, 14 tablete grafice”, informează Primăria Băile Herculane.

 

CITEȘTE ȘI: Cristian Miclău, bilanț de primar la al cincilea an în fruntea comunității din Băile Herculane

 

Finanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa Prioritară 2 – Îmbunătățirea conținutului digital și al infrastructurii TIC – sisteme în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură, proiectul are valoarea totală de 1.339.275,18 lei, din care 1.255.023,18 lei este suma eligibilă nerambursabilă, valoarea neeligibilă fiind de numai 84.252 de lei.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite