Suntem prezenți și pe

Administrație

Romeo Dunca – punct ochit, punct lovit. Unanimitate în CJ Caraș-Severin pentru o emisiune de obligațiuni!

Publicat cu

în

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a inițiat un proiect de hotărâre în ultima ședință ordinară din acest an a forului prin care a propus ca instituția să vină pe piață cu o emisiune de obligațiuni pentru refinanțarea unor cheltuieli angajate în anii trecuți.

Un punct sensibil care a trecut în unanimitate: este vorba de încercarea de refinanțare a unor credite cu dobânzi foarte mari pe care dorim să le transformăm în niște sume de bani pe care vrem să le obținem prin anumite obligațiuni, să putem să plătim aceste credite și să economisim dobânda, să reducem gradul de îndatorare și să rămânem disponibili cu cash pe care să îl putem folosi la nevoile noastre. Atenție, nu pentru ajutoare sociale, nu pentru a le da la primării, nu pentru a plăti angajați în plus, ci pentru a direcționa banii către contribuțiile pe care noi trebuie să le facem pentru obținerea de fonduri europene. Astăzi avem 35 de milioane de lei, dar până în momentul în care vom putea obține banii, îndatorarea va scădea, pentru că avem în jur de un milion o sută de mii de lei pe lună pe care îi plătim ca și principal cu 350.000 de ron pe lună dobânzi și comisioane”, a explicat Romeo Dunca.

Forul județean va contracta un consultant independent care va face pașii necesari pentru emisiunea de obligațiuni, va obține avizele Autorității de Supraveghere Financiară și va încerca să găsească finanțare la bursă, având în vedere că, pe fondul crizei pandemiei de coronavirus, investitorii caută plasamente tot mai sigure, iar obligațiunile unei instituții publice precum Consiliul Județean Caraș-Severin sunt extrem de sigure, județul neputând intra în faliment. Fapt pentru care consultantul susținea că ar fi ușor de atins pragul de finanțare, pentru că există o cerere de asemenea plasamente investiționale în această perioadă de criză.

Discuțiile au fost extrem de aprinse pe această temă, iar consilierul județean Ioan Crina ajunsese chiar să propună emisune de obligațiuni pentru investiții, deși consultantul a explicat extrem de clar că investițiile nu pot fi finanțate prin astfel de emisiuni, ci prin credite.

Deși au fost discuții voluptoase, până la urmă decizia a fost aprobată în unanimitate.

 

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație2 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație3 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social10 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate13 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație16 ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educațieo zi în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite