Preşedintele CJ, Romeo Dunca: La Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa vor avea loc schimbări esenţiale. Alina Stancovici nu este singura care trebuie să plece!

În aşteptarea raportului Corpului de control al Ministerului Sănătăţii, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca, a formulat propriile concluzii referitoare la situaţia dezastruoasă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Au trecut trei săptămâni de la apariţia în spaţiul public a imaginilor şocante, mizerie, pacienţi trataţi necorespunzător, condiţii de spital de lumea a treia, surprinse în secţia Staţionarului 3 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa în care sunt trataţi bolnavii cu COVID-19, şi, cu excepţia amenzilor date de Inspecţia Sanitară de Stat, încă nu au fost luate măsuri împotriva celor responsabili pentru dezastrul de acolo. Aceasta deoarece Corpul de control al ministrului Sănătăţii încă nu a finalizat raportul în urma verificărilor care au fost făcute la nivelul întregii unităţi medicale.

„La Spitalul Judeţean aşteptăm raportul scris al Corpului de control al ministrului. Eu mi-am făcut punctul de vedere, aştept doar să văd dacă raportul mi-l confirmă. Pregătim nişte schimbări esenţiale, adică la tendon, cum se spune, dar trebuie să fim îndreptăţiti să facem aceste lucruri şi asta se poate doar ţinând cont de raportul Corpului de control”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca.

CITEȘTE ȘI: Dosar penal pentru abuz în serviciu, la Spitalul Județean de Urgență Reșița

Imediat după apariţia imaginilor, preşedintele Consiliului Judeţean anunţase că a solicitat demiterea managerului unităţii medicale, Alina Stancovici. Acum, după verificările efectuate, Romeo Dunca este de părere că Stancovici nu este singura care trebuie să plece de la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

„Nu discutăm acum dacă rămâne doamna Stancovici. Este vorba despre o schimbare substanţială acolo, nu numai a mangerului, dacă va fi cazul şi dacă într-adevăr rezultatele controlului vor confirma ceea ce noi am crezut. Cred că schimbarea doamnei Stancovici nu este singurul lucru care trebuie făcut. Este vorba despre achiziţiile din spital, pentru că situaţia economică în care a ajuns spitalul astăzi este de neconceput, de neacceptat. Este vorba despre asistenta şefă, despre directorul fianciar, pentru că trebuie să tragi un semnal de alarmă în momentul în care vezi că lucrurile merg într-o direcţie nepotrivită, şi este vorba despre epidemiolog, care ar fi trebuit să sesize foarte multe lucruri de-a lungul timpului”, a explicat Romeo Dunca.

CITEȘTE ȘI: Proiect deblocat și salvat de administrația Dunca! Spitalul Județean din Reșița are tomograf nou!

Referitor la aspectele surprinse în imaginile distribuite pe 1 decembrie pe reţelele de socializare, preşedintele CJ a precizat că situaţia s-a schimbat radical în incinta Staţionarului 3, însă mai sunt multe alte probleme a căror rezolvare necesită timp şi bani de care unitatea medicală nu dispune: „Nu mai arată aşa la Staţionarul 3. Lucrurile acelea s-au rezolvat imediat, pot să vă spun chiar cu efort personal din partea unor angajaţi ai spitalului. Dar avem măsuri de luat pentru care avem nevoie de fonduri, nu ne putem juca, trebuie să aducem bani acolo. Am găsit susţinere, am completat o listă şi am cerut bani pentru lucrări urgente care trebuie făcute astfel încât Staţionarul 3 să mai poată funcţiona. Am obţinut aceşti bani, sume importante pentru că putem executa nişte reparaţii, dar desigur infime faţă de datoriile pe care spitalul le are. Însă pentru a face schimbările pe care le-am preconizat şi pe care le dorim, avem nevoie şi de foarte mult timp, pentru că la orice lucru pe care dorim să îl schimbăm întâmpinăm împotrivire din toate punctele de vedere”.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite