Romeo Dunca: Serviciul Salvamont va fi reorganizat astfel încât să poată accesa fonduri europene pentru dotările necesare

 

În prezent, Salvamont Caraș-Severin funcționează ca serviciu în cadrul Direcției de Drumuri Județene. Potrivit noii organigrame, va fi transformat în compartiment, urmând ca, ulterior, să fie organizat un Serviciu Public Județean Salvamont ca instituție cu personalitate juridică, sub autoritatea Consiliului Județean Caraș-Severin.

 

Decizia reorganizării Serviciului Salvamont îi aparține președintelui Consiliului Județean (CJ) Caraș-Severin, Romeo Dunca, și vine la pachet cu modificările operate în organigrama Direcției de Drumuri Județene (DDJ), în subordinea căreia activează, în prezent, și salvatorii montani. „Nu este firesc ca Salvamontul să depindă de cei de la Direcția de Drumuri Județene! Va trebui să devină de sine stătător, să aibă personalitate juridică. După noua organigramă, va fi un compartiment, în care apare un post în plus, în cadrul formației Salvamont Caransebeș, urmând ca după aceea să îl scoatem de sub umbrela DJJ, să îl transformăm în serviciu independent”, a declarat Romeo Dunca la finalul ședinței ordinare de ieri.

 

Potrivit președintelui CJ Caraș-Severin, în noua formulă – serviciu cu personalitate juridică – Salvamontul va putea obține finanțări externe pentru dotări: „În acest mod credem că va putea să acceseze și anumite sume de bani în așa fel încât dotarea lui să fie făcută așa cum trebuie, și nu pe bani de la buget. Vor fi în continuare ajutați de noi, dar vor avea posibilitatea să acceseze și singuri anumite fonduri”. Romeo Dunca a mai precizat, în plenul Consiliului Județean, că reorganizarea nu va duce la pierderea acreditării Serviciului Salvamont, existând o sentință în acest sens a Tribunalului Caraș-Severin, dată într-un litigiu deschis de unul dintre angajații Direcției de Drumuri Județene.

 

Până la înființarea serviciului cu personalitate juridică și organizarea concursului pentru ocupare postului de conducere, compartimentul Salvamont – Salvaspeo ar urma să fie condus de alpinistul caransebeșean Cornel Galescu, în prezent consilier personal al președintelui Consiliului Județean. „Eu nu îl schimb pe domnul Nistor (Ioan Nistor, actualul șef al Serviciului Salvamont, n.r.). Va rămâne în continuare Salvamont și va avea loc un concurs la care domnul Nistor va putea liniștit să participe. Până când va fi organizat concursul, am un om pe care vreau să-l pun să ocupe această funcție, urmând să participe după aceea la concurs, alături de domnul Nistor și de alți domni care își vor manifesta interesul. Mă gândesc la Coco Galescu, nu am hotărât, rămâne să vedem”, a declarat Romeo Dunca.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite