Romeo Dunca și Nelu Popa s-au lămurit: Deponeul de la Lupac funcționează în bătaie de joc! [FOTO]

Până să fie învestit în funcție, președintele nou ales al Consiliului Județean Caraș-Severin continuă să ia pulsul instituțiilor și societăților subordonate CJ. Astăzi, duminică, 11 octombrie, Romeo Dunca a făcut împreună cu primarul Ioan Popa o vizită la deponeul de la Lupac. Concluzia? Deloc favorabilă pentru administrația Hurduzeu!

„Astăzi, cu prilejul unei vizite abia încheiate la deponeul de la Lupac, am avut o ședință de lucru cu Nelu Popa, Adelin Tuță și reprezentantul unei companii spaniole, care ne-a edificat asupra dezastrului ce ne așteaptă la groapa de gunoi dacă nu vom lua măsuri radicale. Activitatea haotică și necorespunzătoare, în bătaie de joc, care a început acolo riscă să blocheze boxele cu materiale neselectate și care nu sunt compatibile, având ca rezultat imediat diminuarea drastică a timpului de utilizare a deponeului de gunoi. Darea în folosință, mai degrabă cu iz electoral, a locației fără să fie puse la punct toate aspectele va aduce deservicii enorme cetățenilor, iar investiția de zeci de milioane de euro nu își va atinge scopul”, avertizează Romeo Dunca.

În postarea făcută în această seară pe pagina sa de Facebook, Dunca anunță convocarea unei ședințe în sala mare a Palatului Administrativ, marți de la ora 10.30, la care îi așteaptă pe toți primarii din județ, pe noii consilieri județeni, dar și pe reprezentanții firmelor de colectare a gunoiului din localitățile cărășene. Întâlnirea va avea loc tocmai din cauza situației alarmante constatate la deponeul de la Lupac.

„Invit primarii nou aleși din județ, toți, nu numai pe cei din PNL, noii consilierii județeni și presa să participe  la ședința de marți, 13 octombrie, ora 10.30, ce va avea loc în sala mare de la Consiliul Județean. La această întâlnire vor fi prezenți cei responsabili cu deponeul, precum și operatorul din Pitești. De asemenea, vor veni reprezentanții firmelor ce colectează gunoiul din comunele și orașele din Caraș-Severin. Există o direcție de lucru care ar putea rezolva situația. E necesar să convenim cu toții dacă o urmăm, cu eforturi cumulate și cu rezultatul rezolvării acestei probleme sensibile a gunoiului din județ. Sau dacă ne prefacem că e de interes și atunci rezolvarea va veni la calendele grecești”, explică Romeo Dunca demersul inițiat în această seară de duminică.

UPDATE, ora 21.55

Romeo Dunca a revenit cu detalii despre ziua de marți, 13 octombrie, dedicată problemelor de la deponeu.

„Programul întâlnirii de marți va fi următorul. La 10.20 ne vedem cu toții în centru, în fața intrării principale a primăriei, de unde, îmbarcați în 2 autobuze puse la dispoziție de dl Popa, vom merge la deponeul Lupac. Acolo vom înțelege cu toții procedura de lucru a operatorului și problemele care apar dacă deșeurile nu sosesc în mod corespunzător. Necolectarea selectivă e principala cauză a blocajului, iar acest mecanism trebuie înțeles foarte bine de fiecare primar. În incinta deponeului, cu bunăvoința operatorului, ne vom adăposti într-o hală și vom avea o serie de discuții, după care ne întoarcem în Reșița în sala mare a CJ. Lista celor ce vor continua discuțiile la CJ va fi stabilită la fața locului înainte de plecarea către Reșița, în funcție de problemele fiecăruia”, transmite președintele ales al CJ, Romeo Dunca.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite