Roș-negrii au jucat două meciuri într-o zi. Rezultate contradictorii, speranțe intacte

CSM Reșița a pierdut și al treilea joc oficial al sezonului, după două reprize parcă rupte din meciuri diferite. Scor final: 2-1 pentru Viitorul Pandurii, la Târgu Jiu. Dar roș-negrii au demonstrat că pot (mult) mai mult.

Echipele din Liga a 2-a angajate cu șanse reale în lupta pentru promovare sunt prea tari pentru rosso-neri. Ne-am convins încă o dată astăzi, văzând la lucru pe Viitorul Pandurii Târgu Jiu, formație care miercuri a obținut calificarea în semifinalele Cupei României. Victimă i-a căzut azi CSM Reșița, la capătul unui meci (2-1) care se putea încheia cu o victorie la scor a oltenilor, ca și, la fel de bine, cu un rezultat de egalitate.

Diferența de valoare dintre jucătorii celor două echipe s-a văzut cel mai bine în prima repriză, atunci când formulele de start trimise în teren de antrenorii Stoican și Minteuan au dus la un dezechilibru care doar printr-o minune nu s-a văzut și pe tabela de marcaj. Minunea a purtat numele portarului Cobrea, în două rânduri, și cel al jucătorilor din ofensiva Viitorului, care au tratat faza de finalizare ca niște jucători de liga secundă. Primul gol a căzut în cele din urmă până la pauză, în minutul 38. Apărarea din fața lui Cobrea a făcut gazdelor două cadouri în aceeași fază: l-a lăsat pe Dragu să preia în careu și să aștepte nestingherit momentul propice pentru o centrare perfectă, finalizată din plonjon, cu capul, de la 5 metri, de un Cioiu scăpat din marcaj.

Prima repriză ne-a lăsat impresia că asistăm la un meci de box: cu oaspeții în corzi zeci de minute și cu niște panduri care parcă voiau să-și țină cât mai mult în viață adversarul, să-l hărțuiască continuu, dar să amâne deliberat aplicarea unor lovituri decisive. În zadar a încercat Minteuan să-și pună în aplicare 4-3-3-ul pus pe tablă. Jucătorii lui Stoican au practicat un presing surprinzător de vivace și de avansat, împins până în careul lui Cobrea! Astfel că roș-negrii au fost nevoiți să stea într-un nedorit 4-5-1, cu atacantul Visnakovs obligat să joace de unul singur… și fără minge.

Repriza a doua ne-a arătat însă o altă Reșiță. Minteuan îi introduce la pauză pe Dulca, Robert Boboc și Breșneni (în locul lui Acka, Brînzan și, respectiv, Ad. Ilie) și își pune jucătorii să facă exact ce făcuse până atunci Viitorul: presing chiar și pe fundașii adverși! Surprinse, gazdele nu reușesc să iasă din propria jumătate, astfel că vin și fazele de poartă, roș-negrii ratând două ocazii în primele 5 minute. Partida se joacă apoi pe contre, cu presinguri alternative la cele două porți, iar cele mai mari șanse de a marca le au tot reșițenii. Golul pică însă în partea cealaltă, din cauza eroului primei reprize: Cobrea pasează la adversar, Țegle știe că darurile nu se refuză și face 2-0, în minutul 87.

Deși totul părea pierdut, atitudinea rosso-nerilor este de remarcat. Aceștia continuă ca și cum nimic nu s-a întâmplat, se aruncă spre poarta gorjenilor, iar efortul lor este răsplătit. În min. 89, Chera pătrunde pe stânga în careu, trece de Sin, dar este cosit de acesta înaintea unei centrări așteptate la 7-8 metri în fața porții de Sima și Visnakovs. Penaltiul, transformat de Buș (foto), avea să fie executat însă după mai bine de un minut, gazdele schimbând brusc tactica. Și da, „viitorii” au demonstrat că știu nu doar fotbal, ci și să tragă de timp. Au intrat astfel cu 2-1 în min. 90, dar din cele 3 minute de prelungire aproape că nu s-a putut juca nimic. Flavius Stoican face două schimbări, arbitrul prelungește… prelungirile cu un minut și jumătate, însă oaspeții nu reușesc decât să-și creeze o jumătate de ocazie pentru ceea ce ar fi putut fi o reușită de 2-2. S-a terminat 2-1, dar a doua repriză ne-a arătat o echipă a Reșiței care nu are cum să mai continue seria înfrângerilor. Urmează două partide cu echipe din zona play-out, deci de nasul alor noștri. Prima victorie trebuie să vină sâmbătă, la meciul din Valea Domanului, cu CSM Slatina. Trebuie! Și se poate!

CSM Reșița: Cobrea – Szijj, Sălcianu, Dumitraș, L. Acka (46, Dulca) – Danci (73, Boboc), Dat (73, Chera), Brînzan (46, Breșneni) – Ad. Ilie (46, Sima), Visnakovs, Buș.

Sursă foto: captură FB video Sorin Mihancea (căruia îi mulțumim că ne-a oferit și acest meci)

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

ADVERTISEMENT

Cele mai citite