Un primar de comună cărășeană, deconspirat că… își face treaba de edil!

Petru Micșa, un cetățean în etate din comuna Forotic, i-a scris prefectului Cristian Gâfu, dar și lui Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean, pentru a-i sesiza că localitatea sa are un primar care… chiar își face treaba. Este vorba despre tânărul edil Alexandru Sporea.

„Prin mica scrisoare pe care v-o adresez țin să enumăr multe realizări, pe care le-a făcut inimosul și gospodarul primar SPOREA Alex, prin voia lui Dumnezeu și a cetățenilor care l-au ales și ni l-au dat acestei comune Forotic”, arată cetățeanul în scrisoare.

Potrivit acestuia, în numai patru luni de mandat, Alexandru Sporea a reușit să demonstreze sloganul „Dreptate și Respect” precum și să schimbe fața comunei, prin diverse acțiuni edilitare. Petru Micșa enumeră, în petiție, nivelarea și astuparea cu lama, pe cât posibil, a gropilor de pe drumul dintre Comorîște și Forotic, acțiune pentru care a militat și a primit sprijin la Consiliul Județean, remedierea iluminatului public („de exemplu, pe str. Cimpului, din 5 Corpuri de iluminat au funcționat doar 2 corpuri”), împărțirea de Crăciun a pungilor cu dulciuri, la „toții copiii satului, simțindu-se adevărata sărbătoare de iarnă, indiferent de situația materială a familelor (săraci sau bogați)”, intervenția cu materiale antiderapante pe timp de iarnă, atât pe străzile cu pante, cât și pe celelalte, s-a eliminat furtul de lemne din păduri, prin organizarea corectă a alocării de masă lemnoasă din fondul forestier comunal, pentru toți nevoiașii, la un preț aceptabil, doar de 70 RON/mc, înlocuirea țiglei de pe acoperișul școli primare clasele 1-4 și a grădiniței de copii („țiglă cu care m-am născut, cca 100 ani!”), amenajarea și curățarea albei pârâului numit de locuitori „Boruga”, care traversează satul Comorîște, „proiect propus de 30 ani și actualmente realizat”.

„Toate cele enumerate mai sus au fost realizate în timp record și de calitate, în doar scurtul mandat de 4 luni al primarului SPOREA Alex, comparativ cu mandatul de 4 ani de zile al fostului primar, realizările fiind nule. Prin intemediul d-voastră țin să-i mulțumesc primarului tânăr SPOREA Alex, pentru tot ce-a făcut pînă în prezent și să-i dea Dumnezeu sănătate și putere de muncă, și să acceseze cît mai multe fonduri europene pe viitor!”, mai scrie Petru Micșa, pensionar, 78 de ani, domiciliat în Comorîște, la nr. 81.

Contactat de către publicația noastră, primarul Alexandru Sporea spune că și-a făcut doar datoria de primar și că nu dorește în niciun fel să comenteze cele de mai sus. „Fără supărare, dar cred că trebuie să las faptele să vorbească…”, a încheiat Sporea.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite