Rugă cu doar 500 de participanți? Imposibil, la Măureni și Șoșdea!

Din cauza măsurilor restrictive de protecție împotriva COVID-19 impuse de autoritățile centrale pentru această perioadă, primarul Brian Filimon anunță că este nevoit să amâne manifestările prilejuite de sărbătorirea rugii de la Măureni și Șoșdea, programate pentru zilele de 7-8 și, respectiv, 14-15 iunie 2020.

Faptul că de la 1 iunie este permisă desfășurarea de spectacole, concerte, evenimente culturale în aer liber și festivaluri, dar cu participarea a maximum 500 de persoane și în anumite condiții de distanțare, „din păcate nu este de ajuns pentru locuitorii din comuna Măureni-Șoșdea și chiar pentru întreaga lume din zona de vest care ar fi venit cu drag din nou la zilele de rugă de la Măureni și Șoșdea!”, transmite primarul Brian Filimon.

Argumentul edilului-șef al comunei Măureni este de bun-simț: „formațiile și interpreții de muzică care ne călcau pragul și în acest an nu ar fi putut opri numărul persoanelor la 500 și sunt sigur că am fi depășit cu mult peste! De aceea, respectăm aceste reguli din această perioadă și nu vrem să le încălcăm cu nimic! Decizia în acest moment este de a amâna aceste zile minunate (pentru o altă dată, existând un plan dacă vom avea voie peste o perioadă) sau, dacă e cazul, chiar anulate pentru anul viitor!”.

Brian Filimon reamintește, pe pagina sa de Facebook, cine era planificat să urce pe scenă în acest an: la Măureni, în 7-8 iunie – Dumitru Teleagă (Meka) cu formația, Ramona Faur, Vlăduța Lupău cu Rapsozii Maramureșului, Olguța Berbec cu Remus Novac și DJ Victor Stan; la Șoșdea, în 14-15 iunie – formația condusă de Doru Țăranu, soliștii Mihaela Belciu, Otilia Duma, Andreea Voica, Deian Galetin și formația Papu (Ion Dragomir). Deci sigur depășeam cele 500 de persoane care sunt permise în aceste zile! Însă ÎMPREUNĂ și cu ajutorul lui Dumnezeu, dragi consăteni, o să trăim aceste zile frumoase în viitor! MULTĂ SĂNĂTATE!”, mai transmite primarul Brian Filimon.

 

Explicație foto: Brian Filimon, la ruga de anul trecut

Credit foto: Nicușor Longa

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite