S-a hotărât! Ștrandurile, terasele, zonele aglomerate – controlate de autorități pentru respectarea măsurilor de protecție împotriva coronavirusului

În Caraș-Severin încep controalele la obiectivele cu grad ridicat de risc al răspândirii coronavirusului. Sunt vizate centrele comerciale, mijloacele de transport în comun, ştrandurile, terasele, dar și alte zone aglomerate. Măsura a fost luată azi, 3 iulie, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a reapariției cazurilor COVID-19 în județ.

Autoritățile din Caraș-Severin sunt din nou în alertă după ce, în ultima săptămână, în județ au fost înregistrate 6 cazuri noi de infectare cu cronavirus. Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au reunit, astăzi, în ședinţă extraordinară pentru a lua o serie de măsuri în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului.

CITEȘTE ȘI: 6 bolnavi cu COVID-19 spitalizați în Caraș-Severin. 5 la Reșița, 1 la Caransebeș

În cadrul ședinței s-a decis înfiinţarea unor echipe mixte de control formate din polițiști, jandarmi, polițiști locali și reprezentanți ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitare Veterinare, Inspectoratului Teritorial de  Muncă, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor şi ai Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier. Acestea vor verifica centrele comerciale, mijloacele de transport în comun, ştrandurile, terasele, piscinele, precum şi alte zone aglomerate, care prezintă un  mediu propice de răspândire a virusului. „Echipele vor desfăşura acţiuni inclusiv în weekend, cu scopul de a se asigura că atât cetăţenii, cât şi agenţii economici, respectă măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului, precum şi pentru a informa despre importanţa respectării acestor măsuri, mai ales în contextul  în care în judeţul nostru au apărut 6 cazuri noi în ultima săptămână”, transmite Instituția Prefectului.

Un nou centru de carantină

Acţiunile de control şi de prevenţie vor fi coordonate de un grup de gestionare a situaţiilor legate de COVID-19, înființat în urma dispoziţiilor primite de la Guvern. Acest grup are și rolul de a evalua riscurile la care este supus judeţul în ceea ce privește răspândirea coronavirusului.

Ca măsură preventivă, Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgenţă a decis și înfiinţarea unui nou centru de carantină care, potrivit reprezentanților Instituției Prefectului, „a devenit necesar datorită faptului că în judeţul nostru vin multe persoane din zone galbene”. Din motive lesne de înțeles, autoritățile nu au făcut publică locația noului centru de carantină.

Prefectul Cristian Gâfu a făcut și un apel către cetăţenii judeţului şi către toţi agenţii economici cărăşeni: „Fiți vigilenţi şi prevăzători pentru că pericolul pandemiei de COVID-19 nu a trecut, ba chiar a redevenit iminent în ultima perioadă. Responsabilitatea şi conduita civică a fiecărui cetăţean sunt cele mai bune arme de a lupta contra acestui inamic, numit SARS-CoV-2”.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available