Suntem prezenți și pe

Actualitate

6 bolnavi cu COVID-19 spitalizați în Caraș-Severin. 5 la Reșița, 1 la Caransebeș

Publicat cu

în

Alte două noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate astăzi de DSP Caraș-Severin. Dintre acestea, doar unul are legătură cu celelalte 4 confirmate în ultima săptămână. Cei 6 pacienți cu COVID-19 aflați în prezent în spital sunt din trei localități cărășene. Numărul total al cazurilor COVID-19 din județ a ajuns la 118.

În ultimele 24 de ore, în Caraș-Severin au fost confirmate încă două cazuri de infectare cu coronavirus. Este vorba despre două femei, în vârstă de 52, respectiv 54 de ani. Pacienta de 52 de ani este din Ersig și a fost internată la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, acolo unde se află, în prezent, alte 4 persoane cu COVID-19. Toate cele 5 cazuri de la spitalul din Reșița, aflate pe Secția de Boli Infecțioase din Staționarul 3, au legătură între ele. Este vorba despre 4 persoane din Bocșa: bărbatul de 50 de ani confirmat în urmă cu o săptămână, pe 26 iunie, mama acestuia, în vârstă de 75 de ani, șoferul microbuzului cu care bărbatul făcea naveta la locul de muncă din județul Timiș și mama acestuia, în vârstă de 75 de ani, aceste ultime două cazuri fiind raportate ieri. La acestea se adaugă pacienta confirmată în ultimele 24 de ore, „colegă la același abator din Timiș cu bărbatul confirmat pe 26 iunie. Femeia, însă, făcea naveta cu un alt microbuz, motiv pentru care DSP Caraș-Severin a demarat o nouă anchetă epidemiologică și a dispus izolarea la domiciliu a celor care au intrat în contact cu femeia și a familiilor acestora”, ne-a informat purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

O anchetă epidemiologică este făcută și în cazul femeii de 54 de ani din Teregova care a fost internată la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. Aceasta nu are nicio legătură cu pacienții internați la Reșița.

CITEȘTE ȘI: Încă două noi cazuri de COVID-19 în Caraș-Severin! Patru în ultimele zile…

În contextul apariției acestor cazuri, a crescut, din nou, numărul persoanelor testate pentru depistarea infecției cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, în Caraș-Severin au fost testate 27 de persoane. De la începutul pandemiei, în județul nostru au fost testate 1.970 de persoane, dintre care 118 au fost depistate pozitiv. 104 persoane au fost vindecate și 8 au decedat, dintre care una din alte cauze, noncovid.

La nivel național, numărul cazurilor noi continuă să fie unul foarte ridicat. La fel și cel al pacienților cu forme grave ale bolii, internați pe ATI. Astăzi au fost raportate 420 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. Este a 4-a zi din ultimele 8 în care se înregistrează peste 400 de cazuri noi. La ATI, în acest moment, sunt internați 224 de pacienți, existând spitale în țară cu secțiile de Terapie Intensivă pline până la refuz. Bilanțul total al îmbolnăvirilor a ajuns, astăzi, la 28.166. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.432 au fost externate (19.545 de pacienți vindecați și 887 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare) și 1.708 au decedat. Numai în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 21 decese (12 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Maramureș, Mehedinți, București, Prahova, Sibiu și Tulcea.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Actualitate28 de minute în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utile2 ore în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitate3 ore în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Actualitate5 ore în urmă

„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

Administrație6 ore în urmă

Prețul pandemiei, varianta DSP. Câți bani publici și pe ce au fost cheltuiți în Caraș-Severin în lupta împotriva COVID-19

Actualitate10 ore în urmă

Două străzi din Reșița, fără apă potabilă

Actualitate12 ore în urmă

Chinezăria din Lupac nu se dezice: ciurul de sortare e mai mult stricat decât activ

Politică13 ore în urmă

ȚEAPĂ. La împărțirea cașcavalului din ATOP, opoziția „unită” din CJ Caraș-Severin a propus trei candidați pe singurul loc oferit de liberali!

Sporto zi în urmă

Alin Minteuan, după o nouă înfrângere: „Trebuie să recunoaștem că atâta putem în acest moment”

Turismo zi în urmă

Cele mai lungi chei din țară se află în Caraș-Severin. „Zecile de cascade și sutele de peșteri și avene nu sunt întâmplătoare”

Cele mai citite