S-a stins din viață Haralambie Cotarcea, fost senator PRM de Caraș-Severin

La primele ore ale acestei zile de 8 decembrie 2019, s-a stins din viață Haralambie Cotarcea, la vârsta de 78 de ani. Președinte al Consiliului Județean al Sindicatelor înainte de Revoluție și până în 1992, Haralambie Cotarcea a fost consilier județean în Caraș-Severin și senator în Parlamentul României din partea Partidului România Mare.

Născut în 1 februarie 1941 la Crivina, în județul Mehedinți, Haralambie Cotarcea a început școala profesională la 14 ani, în Reșița, odată cu transferarea secției școlii profesionale din Drobeta Turnu Severin la care se afla. În timpul liceului a lucrat la Uzinele din Reșița, pe platforma Combinatului Siderurgic. În anul 1970 a devenit secretar al Consiliului Județean al Sindicatelor Caraș-Severin. Zece ani mai târziu a fost promovat în activul Uniunii Generale a Sindicatelor din România, iar ulterior a absolvit Științe Economice la Academia „Ștefan Gheorghiu” din București.

În 1986 revine în Reșița, odată ce a fost ales președinte al Consiliului Județean al Sindicatelor Caraș-Severin, funcție pe care a ocupat-o până în 1992. Devine membru al Partidului România Mare în 1993, iar în 1996 este ales consilier județean PRM în cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin.

La alegerile parlamentare din septembrie 1996 a fost ales senator în legislatura 1996-2000 în județul Caraș-Severin ca parlamentar al PRM. În cadrul activității sale parlamentare, Haralambie Cotarcea a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Cipru, Malaezia și Republica Iugoslavă Macedonia. De asemenea, Haralambie Cotarcea a fost membru în Comisia pentru buget, finanțe, activitatea bancară și piața de capital, precum și în Comisia pentru privatizare și administrarea activelor statului.

În activitatea sa parlamentară s-a remarcat prin luările de cuvânt de la tribuna Senatului în probleme ce țineau de județul Caraș-Severin, precum și prin inițierea de demersuri oficiale, dar și mai puțin oficiale, în sprijinirea populației din fosta Iugoslavie, care se afla în acea perioadă sub bombardamentul NATO. La sfârșitul anului 2000, Haralambie Cotarcea a intrat în PDL, unde a fost ales vicepreședinte al Organizației Județene Caraș-Severin. În perioada 2004-2012 a fost consilier județean PDL în cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin.

Haralambie Cotarcea a murit astăzi, la Spitalul Județean de Urgență Reșița, după ce a suferit un atac vascular cerebral la începutul săptămânii. „Mulțumesc sincer medicilor și asistentelor din Spitalul Județean Reșița care au făcut tot ce a depins de ei, de medicină chiar, pentru a-l salva. Au reușit în mai multe rânduri în ultimii 10 ani, dar acum le-a fost imposibil. Ultimul accident vascular cerebral nu i-a mai lăsat nicio șansă”, a scris pe Facebook fiul acestuia, ziaristul Eugen Cotarcea.

Corpul neînsuflețit va fi depus mâine la capela Cimitirului nr. 7 din Reșița. Înmormântarea va avea loc miercuri, 11 decembrie, de la ora 13.

Dumnezeu să îl odihnească!

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite