Suntem prezenți și pe

Actualitate

„Să facem România mare de la Nisa pân-la Tisa!”

Publicat cu

pe

Halucinanta declarație a fost făcută tocmai azi, 1 Decembrie 2019, de către un lider PSD, la o manifestare publică dedicată Zilei Naționale.

De proști e plină lumea, iar aceștia ar trebui tratați cu îngăduință, atâta timp cât nu ajung să ocupe funcții publice. Când un lider de județ, lider politic și lider administrativ, ajunge însă în situația de a emite public niște prostii care pot depăși granițele țării, este cazul să-l băgăm în seamă și, cum potrivit ar fi în cazul de față, să-l luăm la șuturi.

Participând azi la manifestările organizate cu prilejul Zilei Naționale a României, Maricel Popa, ditamai președintele Consiliului Județean Iași și al PSD Iași, a declarat de la microfonul instalat pe scena special amenajată în municipiul Iași: „Să facem România mare de la Nisa pân-la Tisa!”. Evident, Maricel Popa a pronunțat Nisa, numele unui oraș din Franța, în loc de Nistru, râul care pe o porțiune a sa este graniță între Ucraina și Republica Moldova.

Dacă s-ar fi aflat într-o funcție de înalt reprezentant al statului român, pesedistul ar fi putut angaja azi România într-un veritabil conflict diplomatic cu mai multe țări (a se vedea harta) din Uniunea Europeană: Ungaria, Slovenia, Italia și Franța. Care ar fi putut traduce declarația reprezentantului României ca un atentat la integritatea lor teritorială. Din fericire, în contextul politic din ultima perioadă nu se întrevede prea curând promovarea în prima linie a țării a vreunui pesedist de calibrul intelectual al Vioricăi de Videle, așa cum pare a fi acest Maricel de Iași.

Continuați lectură
Reclamă
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Crește, în continuare, numărul cărășenilor vindecați de COVID-19

Publicat cu

pe

Peste 90 la sută dintre cărășenii diagnosticați cu COVID-19 au reușit să învingă coronavirusul și au fost externați. Majoritatea au fost tratați în spitalele din Reșița și Caransebeș. În momentul de față, în cele două unități medicale mai sunt doar 4 pacienți cu COVID-19!

Alți 2 cărășeni care au fost tratați pentru infecția cu coronavirus au fost externați, în ultimele 24 de ore, după ce au fost declarați vindecați. Aceștia erau internați la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, unitate medicală în care, în momentul de față, mai sunt doar 2 pacienți cu COVID-19. Alți 2 pacienți sunt internați la Spitalul Județean de Urgență Reșița.

CITEȘTE ȘI: Au mai rămas 6! Oficial, doar 6 cărășeni mai au COVID-19!

Potrivit datelor furnizate de DSP, de la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost înregistrate 112 cazuri de COVID-19. Dintre persoanele depistate pozitiv, 101 s-au vindecat (41 la Reșița, 49 la Caransebeș și 11 în Timiș) și 7 au decedat, dintre care una din alte cuaze noncovid.

DSP Caraș-Severin mai informează că numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu a ajuns, astăzi, la 3.892, după ce, în ultimele 24 de ore, 12 persoane au ieșit și alte 387 au intrat în izolare. În carantină insituționalizată se mai află doar 5 persoane.

La nivel național, „până astăzi, 29 mai, au fost confirmate 18.982 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.829 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1.240 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

 

Continuați lectură

Actualitate

1 iunie, valul 2 de relaxare. Cadou pentru români de Ziua Internațională a Copilului!

Publicat cu

pe

La finalul ședinței de azi de la Cotroceni, la care au participat, alături de președintele României, premierul Ludovic Orban, miniştrii de Interne, Educaţiei, Sănătăţii, Economiei, Apărării, Justiţiei și secretarul de stat Raed Arafat, Klaus Iohannis a anunțat măsurile de relaxare a restricțiilor care ar putea fi aplicate începând cu data de 1 iunie 2020.

Precizând că la nivel național avem și azi aproape 200 de cazuri noi de COVID-19 și aproape 200 de infectați cu coronavirus încă internați pe secțiile ATI, așadar „nu putem vorbi de o reducere semnificativă”, „deci, atenție!, atenție!, atenție!”, președintele Klaus Iohannis a anunțat că din 1 iunie câteva activități momentan interzise redevin posibile.

Acestea ar fi: redeschiderea teraselor în condiții speciale, cu maximum 4 persoane la masă, cu cel puțin 2 metri distanță între mese, dar și cu alte măsuri ce vor fi comunicate; reluarea transportului internațional rutier și feroviar, în condiții de distanțare și de igienă; deplasările între localități vor fi libere, fără declarație; se va putea merge la plajă, dar cu păstrarea distanței de 2 metri între scaunele șezlonguri; redevine posibilă organizarea de spectacole, însă doar în aer liber și cu cel mult 500 de spectatori; reluarea activităților sportive, mai precis competițiile în aer liber, cu excepția sporturilor de contact – competiții ce se vor desfășura fără spectatori.

Klaus Iohannis s-a referit și la urgențele din sistemul de învățământ. Astfel, examenele naționale vor avea loc fizic (în clase), așa cum au fost anunțate de câteva săptămâni: din 15 iunie – Evaluarea Națională, apoi examenele de Bacalaureat. Pentru Evaluarea Națională, în cazul copiilor găsiți cu febră la intrarea în școală sau izolați acasă, împreună cu familia, deci numai pentru pentru motive medicale și de carantină, se organizează o a doua sesiune, începând din 29 iunie. Totodată, și pentru Bacalaureat va fi o a doua sesiune, în august, așa cum era organizată în alți ani, a precizat președinteel României.

„Cu toții vom reuși să depășim cu bine pentru această perioadă dacă vom respecta distanțarea fizică, vom purta mască și avem grijă să ne spălăm pe mâni cât mai des”, a subliniat în finalul declarației Klaus Iohannis.

Continuați lectură

Actualitate

Au mai rămas 6! Oficial, doar 6 cărășeni mai au COVID-19!

Publicat cu

pe

Doar 6 cărășeni infectați cu SARS-CoV-2 se mai află în spitale, sub tratament. În ultimele 24 de ore, au fost declarați vindecați și, în consecință, au beneficiat de externare 4 conjudețeni – 3 tratați la Spitalul Județean de Urgență Reșița și 1 la o unitate spitalicească din Timișoara.

Este a 6-a zi consecutivă fără niciun caz nou confirmat cu COVID-19 în Caraș-Severin! Ne apropiem așadar de recordul de 8 zile consecutive înregistrat când numărul total de cărășeni infectați a stat nemișcat, la 110. Au urmat două cazuri noi, s-a ajuns la 112 de la începutul pandemiei, iar acum, iată, ne aflăm într-o nouă serie de vești pozitive.

Mai mult decât atât, potrivit ultimelor raportări ale DSP Caraș-Severin, scade constant și presiunea pe medicii din saloanele de boli infecțioase, în prezent mai aflându-se 2 pacienți cu COVID-19 internați la Spitalul Județean de Urgență Reșița și 4 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. Cadrele medicale din cele două unități spitalicești din județ, împreună cu cele de la „Victor Babeș” din Timișoara, chiar merită felicitate pentru rezultatele obținute în lupta cu COVID-19. Rata de vindecare a pacienților cărășeni a ajuns acum la 88% și e pe cale să atingă 94%, dacă ultimele 6 cazuri vor avea același deznodământ fericit.

Alte cifre comunicate azi de autoritățile județene: 1.557 de persoane au fost testate de când a apărut pandemia; persoane aflate acum în izolare la domiciliu – 3517; persoane ieșite din izolare în ultimele 24 de ore – 7; persoane aflate în carantină – doar 5, dintre care 4 la cerere și una obligată.

La nivel național, potrivit informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, până astăzi, la ora 13, pe teritoriul României au fost confirmate 18.791 de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Dintre acestea, 12.629 s-au vindecat, iar 1.229 au decedat. De la precedenta informare venită de la GCS, au fost înregistrate 197 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pe secțiile de Terapie Intensivă, în acest moment sunt internați 182 de pacienți cu COVID-19, dintre care niciun cărășean.

Continuați lectură

Cele mai citite