Sala Polivalentă din Reșița va fi reabilitată și modernizată cu bani de la Guvern, prin Compania Națională de Investiții

Consilierii județeni au aprobat, în ultima ședință, cu unanimitate de voturi, predarea amplasamentului Sălii Polivalente din Reșița către Compania Națională de Investiții (CNI), în vederea reabilitării și modernizării întregului imobil.

Sala Polivalentă din Reșița a fost introdusă de Ministerul Dezvoltării, în luna februarie, pe lista sinteză a obiectivelor din cadrul subprogramului „Săli de sport” ce vor fi reabilitate și modernizate de Compania Națională de Investiții. Proiectul de reabilitare și modernizare va fi finanțat prin Programul național de construcții de interes public sau social și prevede intervenții ample în ceea ce privește eficientizarea energetică a imobilului: reabilitarea termică a pereților exteriori și înlocuirea tâmplăriei aferente fațadelor, reabilitarea izolației termice a acoperișului, optimizarea sistemului de ventilare, implementarea unui sistem de monitorizare „Building Management Sistem”, refacerea iluminatului terenului de joc și montarea unui grup de pompe de căldură complet automatizate.

„Practic, se va face tot ceea ce presupune o reabilitare termică exterioară și interioară. În plus, ați văzut, se lucrează la treptele sălii, cred că săptămâna viitoare vor fi gata. Facem și noi ce putem cu sărăcia pe care o avem”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, la finalul ședinței în care consilierii au aprobat, în unanimitate, transmiterea amplasamentului Sălii Polivalente către Compania Națională de Investiții, procedură obligatorie pentru ca proiectul să poată fi implementat. Clădirea va rămâne la CNI doar pe durata realizării investiției, apoi va reveni la Consiliul Județean, care va avea obligația să îi păstreze destinația și să asigure întreținerea ei pe o perioadă de minimum 15 ani.

Sala Polivalentă, în suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați, a fost construită la începutul anilor ’80, odată cu Centrul Civic al municipiului Reșița, și are o capacitate de aproximativ 1.700 de locuri. Ultima dată a fost reabilitată în 2007, valoarea investițiilor realizate atunci fiind de peste un milion de euro.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available