„Salonul de fotografie industrială” – o serie de expoziții inedite, cu dublă semnificație aniversară

 

Casa de protocol a TMK Reșița va găzdui, în fiecare weekend din perioada iunie-octombrie 2021, câte o expoziție de fotografie prin care se dorește marcarea celor 250 de ani de industrie siderurgică la Reșița, precum și a 20 de ani de la înființarea TMK.

 

TMK Reșița, în parteneriat cu Muzeul Cineastului Amator, va organiza în perioada iunie-octombrie „Salonul de fotografie industrială”, proiect care face parte din seria de manifestări „Expozițiile Reșița 250”, dedicate aniversării a 250 de ani de industrie reșițeană.

 

Potrivit conducerii TMK Reșița, „Salonul de fotografie industrială” va vernisa în fiecare lună câte o expoziție inedită, menită să aducă în atenție istoricul industrial la nivel local, național și internațional. „Expozițiile de fotografie vor fi găzduite în casa de protocol a TMK (lângă Casa Județeană de Pensii), accesul de vizitare fiind în fiecare weekend. Vizitarea este gratuită și se va realiza cu respectarea măsurilor de siguranță împotriva Covid-19”, informează conducerea TMK Reșița, printr-un comunicat de presă.

 

CITEȘTE ȘI: „Expozițiile Reșița 250” – Un nou proiect dedicat aniversării a 250 de ani de industrie pe aceste meleaguri

 

În măsura în care situația pandemică va permite, organizatorii precizează că la expozițiile de fotografie se vor adăuga și alte evenimente (proiecții de film etc.). Andrei Bălbărău, curatorul Muzeului Cineastului Amator, ne-a declarat că de săptămâna viitoare va exista și o pagină de Facebook dedicată „Salonului de fotografie industrială”, unde vor fi oferite informații tematice actualizate.

 

Prin „Salonul de fotografie industrială” se dorește marcarea a 250 de ani de industrie siderurgică la Reșița și 20 de ani de la înființarea TMK (Compania Metalurgică de Țevi).

 

 

Sursă foto: Muzeul Cineastului Amator

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available