Șapte cărășeni contaminați cu rujeolă săptămâna trecută

Încă 88 de cazuri de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână în nouă judeţe din țară. Numărul total al îmbolnăvirilor a depășit 19.000, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri, 17 ianuarie, este de 19.088, din care 64 de decese.

În ultima săptămână, au fost confirmate 21 de noi cazuri în Suceava, câte 15 în Sălaj și Timiș, 13 în Satu Mare, 9 în Neamț, 7 în Caraș-Severin, 5 în Iași, câte două în Arad, Brașov și Maramureș și un caz în Dâmbovița.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Astfel, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

N.R. Realitatea din România contrazice însă teoriile Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Rata mortalității la noi nu este de 1 la mia de bolnavi, ci de peste 3 la mie! Cel puțin asta rezultă dacă raportăm cele 64 de decese la numărul de îmbolnăviri confirmate, 19.088.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available