Sărbători în pandemie. Fără târg de Crăciun, fără spectacole, fără concerte. Dar cu iluminat festiv, la Reșița

La fel ca în fiecare an, luminițele festive vor fi aprinse, la Reșița, de Moș Nicolae, însă restricțiile impuse de pandemia de COVID-19 au anulat evenimentele care, în mod tradițional, marcau perioada sărbătorilor de iarnă: târg, spectacole, concerte. Și care atrăgeau numeroși reșițeni în Centrul Civic sau în Parcul Tricolorului.

La Reșița au început pregătirile pentru sărbătorile de iarnă, însă totul se va reduce, anul acesta, la împodobirea oraşului cu lumini de Crăciun şi la instalarea brazilor în Centrul Civic și în Parcul Tricolorului. „Începem amenajarea, a fost adus bradul în Centrul Civic, punem și în Parcul Tricolorului. Iluminatul festiv va fi pornit în seara de 6 decembrie. Am mai achiziuționat prin intermediul colegilor de la Serviciul de Gospodărire câteva sisteme de iluminat moderne. Sper să le facem o bucurie copiilor în primul rând, adolescenților din Reșița, ca o compensare a faptului că nu putem avea târg de Căciun. Măcar să arate orașul cât de cât a sărbătoare”, a declarat primarul Ioan Popa.

Patinoar în Parcul Tricolorului

Tot pentru copiii și tinerii din oraș, și anul acesta va fi amplasat un patinoar mobil în Parcul Tricolorului. „Facem același patinoar pe care l-am avut și în anii precedenți, astfel încât tinerii să se bucure, totuși, de perioada aceasta de iarnă. Va fi montat în același loc, pe suprafața pe care se joacă baschet acum, aceasta fiind adaptabilă pentru patinoar”, a explicat edilul. Potrivit acestuia, patinoarul va fi funcțional începând din prima decadă a lunii decembrie, accesul urmând să fie făcut cu respectarea măsurilor de distanțare și de protecție sanitară, potrivit normelor de prevenire a răspândirii infecției cu coronavirus.

Sursă foto: FB Banatul Montan (noiembrie 2020)

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite