Scenariile după care elevii merg la școală, schimbate în mijlocul săptămânii. Mai multe unități de învățământ din Caraș-Severin – pe verde

 

Potrivit noilor reguli stabilite printr-un Ordin comun al ministrului Educației și al ministrului Sănătății, unitățile de învățământ pot trece în scenariul verde, care presupune prezența fizică a tuturor elevilor în sălile de curs, chiar a doua zi după ce rata de incidență a cazurilor de COVID-19 în localitate scade sub 1 la mie.

 

Întrunit în această după-amiază în ședință extraordinară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Caraş-Severin a aprobat scenariile după care vor funcţiona începând de mâine, 19 mai, unităţile de învăţământ din judeţ, în conformitate cu ultimele modificări aduse Ordinului comun al Ministrului Educaţiei şi al Ministrului Sănătăţii, privind măsurile de organizare a activităţii în cadrul unităţilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

 

Conform noilor prevederi ale Ordinului comun, decizia intrării unităților de învățământ în scenariul verde se ia în ziua în care rata de incidență a cazurilor de COVID-19 din localitate scade sub 1 la 1.000 de locuitori și se aplică începând cu ziua următoare, iar nu vinerea, cu aplicare pe tot parcursul săptămânii următoare, așa cum era până acum.

 

În aceste condiții, începând de miercuri, 19 mai, unitățile de învățământ din Caraşova, Măureni, Prigor, Sacu, Vărădia şi Vermeş, localități în care incidența a scăzut astăzi sub 1 la mie, vor funcţiona conform scenariului verde. Pe de altă parte, în localităţile Constantin Daicoviciu, Forotic și Răcăşdia, unităţile de învăţământ vor funcţiona conform scenariului galben, ca urmare a faptului că s-a constatat o creștere a incidenței peste 1 la mie. Pentru unităţile de învăţământ din celelalte localități ale județului rămân valabile scenariile aprobate la sfârșitul săptămânii trecute.

 

În total, la nivelul judeţului Caraş-Severin, 248 de unităţi de învăţământ vor funcționa în scenariul verde şi 157 de unităţi de învăţământ, în scenariul galben.

 

Potrivit hotărârii aprobate astăzi de CJSU, scenariile de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ din judeţul Caraş-Severin vor fi actualizate şi aprobate, conform prevederilor legale, săptămânal sau ori de câte ori va fi nevoie, în funcţie de situaţia epidemiologică de la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale ce va fi pusă la dispoziţia Inspectoratului Şcolar Judeţean de către Direcţia de Sănătate Publică.

 

O altă noutate prevăzută de Ordinul comun al ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii este cea referitoarea la institutirea obligativității purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, în proximitatea unităţilor de învăţământ, pe o distanţă de 50 de metri faţă de aceasta.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite