„Schema de personal a Consiliului Județean va fi redusă substanțial”. Regula lui Romeo Dunca: La fiecare 5 plecați, vin cel mult 3!

Pentru noua conducere a Consiliului Județean Caraș-Severin, transparența în administrație nu pare a fi o vorbă aruncată-n vânt. Fapt dovedit – cu riscul de a da naștere și la nemulțumiri – de către președintele Romeo Dunca, pentru care a prezenta decizii din culisele activității zilnice în probleme sensibile devine un modus vivendi din punct de vedere managerial.

„Investițiile în infrastructura județeană sunt esențiale și nu putem rata nimic. O echipă puternică de accesare de fonduri e necesară și obligatorie”, a scris azi, pe pagina sa de Facebook, Romeo Dunca.

Un fost primar și un viitor fost deputat, în echipa președintelui Dunca

În acest context și pe linia reorganizării activității din Consiliul Județean, președintele învestit în funcție săptămâna trecută anunță că din echipa sa vor face parte un fost primar de comună din județul Timiș, liberalul Samuel Lupulescu, și ex-pesedista Luminița Jivan, aflată la finalul mandatului de deputat de Caraș-Severin.

„De luni intră în echipa noastră dl Samuel Lupulescu, primar de 3 mandate al comunei Fârdea. Tot la accesare fonduri, știind că fostul edil PNL, care de această dată a ratat la câteva voturi un nou mandat, a fost printre cei mai activi în accesarea banilor europeni și guvernamentali. Dânsul a rezolvat finanțarea pentru legătura dintre autostradă și Voislova, pe partea județului Timiș, așa că acum ne bucurăm că se va ocupa de segmentul aferent județului Caraș-Severin”, ne informează Romeo Dunca.

În ceea ce o privește pe Luminița Jivan, o (cândva?) apropiată a foștilor lideri PSD Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, acum cu probleme în justiție, dar încă beneficiind de prezumția de nevinovăție, Dunca spune că numai cine nu muncește nu greșește „și e normal și obligatoriu să răspunzi și să plătești pentru greșeala ta. Dar până ce se întâmplă asta, viața merge înainte”. Concret, subliniază liberalul, „Luminița Jivan e din PSD și are de dat socoteală. Știm toți că acest lucru se întâmplă. Dar până atunci va munci tot la fonduri, acolo unde în doi ani a adus mulți bani de la București. O parte din ei poate că au fost risipiți de sistemul toxic din județ condus tot de PSD. A promis că va aduce 100 milioane în județ. Noi vom avea mai bine grijă de bani și devine important să accesăm cât mai mulți. Pe toate canalele posibile. Așadar, se va alătura echipei noastre, cu atât mai mult cu cât postul câștigat prin concurs există încă”.

Cazul Staționarul III și valorizarea doctorului Purea

După anunțurile făcute ieri cu privire la Spitalul Județean de Urgență Reșița, respectiv instalarea unui spital modular în curtea Staționarului I și luarea în calcul a demolării mizeriei numită Staționarul III, Romeo Dunca dezvăluie acum că unul dintre principalii săi sfetnici în domeniul sănătății este și va rămâne dr. Paul Purea, care va fi numit de CJ președinte al Consiliului de Administrație al SJUR.

CITEȘTE ȘI: Dunca face ordine la Spitalul Județean. Un teren din curtea Staționarului I, recuperat de CJ! Acolo va apărea un spital modular! Iar Staționarul III va fi demolat!

„Nepriceperea vechii administrații județene a lăsat loc unei greșeli. Staționarul III are 70 de ani. A fost spital de boli infecțioase și bacteriile sunt cu siguranță și în cărămida din pereți. Are proiect de investiții europene câștigat, dar vom renunța la el. Probabil că va fi dărâmat și în locul lui vom face altceva. Noi nu risipim bani, fie ei și veniți gratuit. Această poziție o am după discuția cu dl doctor Purea. E din PMP (dar a fost tras pe linie moartă de conducerea partidului, n.r.) și a condus ani la rând clinici private din Germania. Dacă cei din PMP nu îi apreciază priceperea și promovează la București altceva, de ce să nu profităm noi cu județ cu tot? Așa că, prin grija mea, va fi numit Președinte al Consiliului de Administrație de la Spitalul din Reșița. Pe mine nu mă interesează că e din alt partid. Noi, la județ, nu schimbăm pe ai lor cu ai noștri. Noi îi promovăm pe PNL-iști dacă se pricep și îi păstrăm și pe ai lor dacă pot fi utili Carașului”, explică Dunca.

Acesta transmite public și faptul că, prin măsurile pe care le ia în aceste zile administrația liberală a Consiliului Județean, schema de personal a instituției va fi redusă substanțial. „Până acum din sistem au plecat 7 și am făcut o singură angajare. Organigrama va fi supusă votului la prima ședință, dar până atunci și după aceea, regula e următoarea: Pleacă 5, vin cel mult 3”, ne asigură președintele CJ.

„Suntem bucuroși că edili importanți susținuți de PSD ne apreciază munca”

În postarea sa, Romeo Dunca atinge și un subiect politic, exploatat ieri de unele ziare. Trece sau nu trece la PNL primarul reales al Oraviței, Dumitru Ursu? „Ieri dl Ursu, primarul PSD al orașului Oravița, a venit cu rugămintea de a ni se alătura. Din dorința, probabil, de a se asigura că atenția noastră și a guvernului va fi mai mare asupra orașului Oravița. Care necesită investiții substanțiale. Nu vorbim acum de a fi trecut la PNL. Nu asta e tema. Colaborăm, motiv pentru care suntem bucuroși că edili importanți susținuți de PSD ne apreciază munca și cred în schimbare”, a punctat Romeo Dunca, arătând astfel că pentru el prioritare sunt problemele ce țin de administrația publică și de interesul imediat al cetățenilor. Și mai puțin politica.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite