„Școala altfel” și „Săptămâna verde” alături de polițiști

 

Polițiștii cărășeni  au desfășurat, pe parcursul acestei săptămâni, activități educative și preventive în mai multe unități de învățământ din Reșița și Caransebeș, în cadrul programelor naționale „Școala altfel” și „Săptămâna verde”.

 

Colegiul Național „Traian Lalescu”, Liceul de Arte „Sabin Păuța” și Liceul Teologic Baptist, toate din Reșița, și Colegiul Național „C.D. Loga” și Liceul Tehnologic „Decebal”, ambele din Caransebeș, sunt unitățile de învățământ în care au „descins”, săptămâna aceasta, polițiștii de la Biroul Siguranță Școlară și cei de la Serviciul Rutier.

 

În prima zi a săptămânii, la Colegiul Național „C.D. Loga” din Caransebeș, polițiști de la Biroul Siguranță Școlară și Serviciul Rutier au desfășurat un atelier practic și o activitate informativ preventivă la care au participat aproximativ 40 de elevi. Polițiștii le-au oferit acestora informații utile despre cum să circule în siguranță pe drumurile publice și să reducă riscul de implicare în evenimente rutiere, în calitate de pietoni, bicicliști, motocicliști sau viitori conducători auto.

 

O activitate similară a avut loc marți, 28 februarie, la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița. Cei aproximativ o sută de elevi prezenți la activitate au aflat regulile de circulaţie şi importanţa abordării unui comportament corect ca pietoni și bicicliști pentru prevenirea implicării acestora în evenimente rutiere.

 

Miercuri, 1 martie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au fost prezenți în mijlocul elevilor clasele a VI-a și a VIII-a de la Liceul de Arte „Sabin Păuța” Reșița, cărora le-au prezentat recomandări în scopul reducerii riscului de victimizare în cazul faptelor cu violență, dar și la Liceul Teologic Baptist, unde au fost întâmpinați de către elevi cu mărțișoare dulci, pregătite chiar de ei.

 

Joi, 2 martie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au continuat activitățile desfășurate în cadrul proiectului „BLOCK Agresiunii Online”, inițiat de Asociația CLAR și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Caraș-Severin, cu o sesiune de informare privind modalitățile de protejare împotriva agresiunii online și instrumente anti-bullying și cyber-bullying, pentru peste 70 de elevi ai claselor a-X-a de la Colegiul Național „C.D. Loga” din Caransebeș.

 

Iar vineri, 3 martie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară și cei ai Serviciului Rutier au fost prezenți în mijlocul copiilor din clasele primare ale Liceului Tehnologic „Decebal” din Caransebeș,care au fost informați cu privire la modul corect de traversare a străzii, respectarea regulilor de circulație sau deplasarea în siguranță de acasă către școală, dar și cum trebuie să se comporte în posibile cazuri de violență în școală și să prevină astfel de situații.

 

Activitățile organizate în cadrul programelor naționale „Școala altfel” și „Săptămâna verde” s-au încheiat cu „Porți deschise” la sediul Poliției Municipiului Caransebeș. Vizitatori au fost elevi de la Colegiul Național „C.D. Loga” și de la Colegiul Național „Traian Doda”, cărora polițiștii le-au prezentat autospecialele, le-au făcut cunoștință cu câinii de serviciu și le-au prezentat instrumentele criminalistice folosite pentru ridicarea amprentelor papilare.

 

„Mulțumim celor mici pentru surprizele oferite și bucuria pe care ne-o transmit de fiecare dată. Siguranța copiilor și tinerilor reprezintă o prioritate pentru inspectoratul nostru, sens în care activitățile polițiștilor vor fi orientate în continuare spre construirea și formarea de comportamente responsabile, civilizate și bine informate în rândul acestora”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available