Scrisoarea-bumerang. Anestezicul epistolar al medicilor chirurgi din Reșița nu a prins la Romeo Dunca!

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin nu le rămâne dator celor cinci medici primari chirurgi din Spitalul Județean de Urgență Reșița care i-au adresat ieri o scrisoare deschisă. Romeo Dunca le răspunde în stilu-i caracteristic, printr-o postare publică pe pagina sa de Facebook, urmărită pe zi ce trece de tot mai multe persoane.

„Stimați domni medici chirurgi! Înainte de toate, doresc să vă asigur de întreaga mea stimă. O port întregii bresle și vine în principal încă din copilărie, atunci când medicii pentru mine erau un fel de zei. Îi vedeam ca pe niște supraoameni gata oricând, în zi și în noapte, să vină oriunde și pe orice vreme să aducă alinare la orice durere aș fi putut avea”, scrie Romeo Dunca în preambulul răspunsul dat celor cinci medici.

Din păcate, continuă președintele CJ, odată ajuns în Reșița, în cea mai importantă funcție din administrația publică județeană, Dunca spune că a constatat starea dezastruoasă a serviciului public de sănătate. Un dezastru reflectat „de cifrele contabile (din spital, n.r.), de percepția oamenilor asupra actului medical pe care îl prestați și de dotarea și administrarea clădirilor celor 3 staționare. Cetățenii sunt în multe cazuri nemulțumiți de servicii, deși spitalul consumă 50 de milioane de euro pe an. Sunteți bogați, domnilor chirurgi, deoarece bugetul de salarii reprezintă aproape 80% din cheltuieli. Din păcate însă, mulți dintre pacienți sunt săraci și câteodată chiar nemulțumiți. Ori trebuie să meargă la alte spitale din țară sau străinătate pentru a căuta alinarea ce nu o găsesc de fiecare dată la Reșița. Deși sunteți 150 de medici primari sau specialiști”.

CITEȘTE ȘI: Primarul Ioan Popa, atac dur la „unii dinozauri” din SJUR: „Trebuie să facă un pas în spate și să ne lase în pace! La spitalul din Reșița e nevoie de medici tineri!”

Romeo Dunca se referă apoi la vinovați. Unii dintre aceștia aparținând unui trecut deloc îndepărtat, pe când alții se află chiar și acum în prim-planul scenei politice sau… a celei medicale.

„Am văzut condițiile jalnice din clădirile în care lucrați și recunosc că «vina» oamenilor simpli de a fi nemulțumiți se datorează și celor din PDL sau PSD care în trecut au administrat județul. Dar, cu toate acestea, să nu uităm că suntem cu toții datori, și dv., stimați medici chirurgi, și noi, cei aleși, să aducem liniște și speranță în sufletele celor care încă mai cred în noi. Iar astăzi județul nostru e titlu de presă la nivel național. De fapt, chiar internațional.

Și da, e adevărat ce spuneți. Dv. reparați și îngrijiți oameni, iar noi, administrația județeană, reparăm și întreținem clădiri. Dar să nu uităm că fotografiile din presă arată exact ce bine o facem. Atât noi, administrația, având grijă de clădiri, cât și dv., în timp ce îngrijiți bolnavii.
Pentru a nu uita despre ce vorbim, vă atașez această fotografie (poza de jos, n.r.).

Și încă ceva! Mă bucur că din cei 150, au semnat doar 6 (5, în scrisoarea deschisă transmisă de medici presei, n.r.). + dl Florea Borțun (acesta probabil a semnat-o ulterior, n.r.). Care are o persoană apropiată angajată se pare pe post de șefă asistentă. Chiar la Stationarul 3, adică exact la locul de unde e fotografia…”, încheie Romeo Dunca, atașând acestui mesaj public și una din fotografiile care au stârnit revolta opiniei publice:

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite