Servicii electronice la Consiliul Județean Caraș-Severin

 

Solicitările și petițiile adresate Consiliului Județean Caraș-Severin pot fi depuse mai ușor și rapid, prin intermediul unui portal de servicii electronice ce a fost realizat în cadrul unui proiect cu finanțare europeană. 

 

„Creșterea calității serviciilor publice electronice pentru cetățeni la nivelul județului Caraș-Severin” este proiectul derulat de Consiliul Județean prin care au fost create o serie de facilități în relația instituției cu cetățenii prin simplificarea procedurilor administrației locale și prin reducerea birocrației.

 

„Prin acest proiect a fost implementat un sistem de management al calității la nivelul Consiliului Județean și au fost implementate unele măsuri de reducere a birocrației pentru cetățeni și persoane juridice, în corespondență cu Planul Integrat pentru simplificarea procedurilor administrative aplicabile cetățenilor din perspectiva front-office și back-office. De asemenea, 30 de angajați ai instituției au fost instruiți și certificați în domeniul exploatării și administrării sistemelor implementate”, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Caraș-Severin.

 

CITEȘTE ȘI: Consiliul Județean Caraș-Severin ține pasul cu tehnologia. Finanțare europeană de aproape 2 milioane de lei pentru digitalizarea serviciilor publice

 

În urma implementării acestui proiect, cetățenii au la dispoziție portalul https://eportal.cjcs.ro/ unde, după crearea unui cont, pot fi accesate o serie de servicii electronice: cereri pentru: emiterea Certificatului de urbanism; prelungirea valabilității Certificatului de urbanism; prelungirea valabilității Autorizației de construire/desființare; emiterea Avizului de oportunitate; emiterea Avizului Arhitectului Șef; eliberarea certificatului de atestare a edificării/extinderii construcției; solicitare informații din arhivă; comunicare privind începerea/încheierea lucrărilor de construire/desființare; declarație fiscală privind valoarea reală a lucrărilor executate în baza autorizației de construire.

 

 

Proiectul „Creșterea calității serviciilor publice electronice pentru cetățeni la nivelul județului Caraș-Severin” a avut o valoare totală de 1.783.052 lei și a fost cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available