Și-a testat arsenalul… pe vecini! Nu i-a nimerit, dar acum este cercetat pentru tentativă de omor și uz de armă fără drept

 

Un bărbat din Cornereva este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept și tentativă de omor după ce a tras cu o armă de vânătoare confecționată artizanal spre doi vecini. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

 

Potrivit polițiștilor, incidentul s-a produs duminică seara, în jurul orei 20, la un sălaș din zona Cornereva. După ce a tras spre doi vecini, fără a-i răni, bărbatul, în vârstă de 51 de ani, a ascuns în pădure arma și 17 cartușe calibrul 16 mm. Acestea au fost găsite în cursul zilei de ieri de către polițiști de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și de la Poliția Stațiunii Băile Herculane, în zona denumită „Iarba Moale” de pe raza comunei Cornereva.

 

„Arma de vănătoare confecționată artizanal și muniția au fost ridicate de polițiști. De asemenea, de la sălașul deținut de bărbat, aceștia au mai ridicat un pistol neletal. Din cercetările efectuate s-a stabilit că bărbatul de 51 de ani nu este autorizat să dețină și să folosească arme letale sau neletale. Polițiștii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept și tentativă la infracțiunea de omor, dosarul fiind înaintat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin. Pe parcursul procesului penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se precizează într-un comunicat transmis de Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite