Sistemul Bike Sharing din Reșița și modul de utilizare!

Primăria Reșița anunță că a dat liber la folosirea gratuită a bicicletelor care de ceva vreme pot fi deja văzute în cele patru stații din oraș, care au stârnit deja curiozitatea reșițenilor.

Două dintre stații se află în Centrul Civic (lângă Primărie) iar două în cartierul Lunca Bârzavei (complexul comercial Intim și Parcul Tricolorului)

Secretul folosirii gratuite a bicicletelor este o aplicație de telefon mobil, Linka GO. După ce își descarcă aplicația utilizatorii trebuie să se înregistreze în sistem,în aplicația LINKA GO, atunci când sunt în apropierea unuia dintre cele patru locuri cu biciclete. Aplicația pentru deblocarea bicicletelor poate fi descărcată din Google Play și APP Store.

În aplicația Linka GO, la crearea contului, utilizatorul va trebui sa furnizeze numele, prenumele, o adresă de email validă si numărul de telefon.

Aplicația vă va cere, înainte de folosirea bicicletei, să acceptați Termenii și Condițiile aplicației Linka Go. Acordul se da în cadrul aplicației.

Ridicarea și returnarea bicicletei se poate face de la oricare din cele patru stați de biciclete în regim self-service (Centrul Civic, Complex Intim, Parcul Tricolorului).

Durata unei sesiuni de utilizare este de maxim patru ore, după care bicicleta trebuie returnată tot la unul dintre cele patru puncte.

Nereturnarea în cel mult 12 ore de la finalizarea sesiunii de utilizare se poate considera suspiciune de furt iar în acest caz vor fi sesizate organele competente pentru începerea procedurilor legale de recuperare a echipamentului.

Odată sesizate autoritățile pentru suspiciune de furt se va proceda și la suspendarea contului emis pe numele utilizatorului până la soluționarea cauzei.

”Pe toată perioada de utilizare, Utilizatorul trebuie să dețină echipamentul adecvat pentru utilizarea în condiții de siguranță și nu are voie să intervină asupra stării tehnice sau reglajelor echipamentului închiriat, sub sancțiunea angajării răspunderii sale pentru situațiile sau defecțiunile create

Pașii pentru folosirea bicicletei:

 

 

Pe toată perioada de utilizare, Utilizatorul trebuie să dețină echipamentul adecvat pentru utilizarea în condiții de siguranță și nu are voie să intervină asupra stării tehnice sau reglajelor echipamentului închiriat, sub sancțiunea angajării răspunderii sale pentru situațiile sau defecțiunile create.

  • Intervalul orar de utilizare este 08:00 – 22.00, valabil de luni până duminică.
  • Regulamentul integral poate fi vizualizat accesând pe siteul www.primariaresita.ro
  • Perioada de funcționare a sistemului va fi întreruptă în lunile de iarnă, cel puțin în perioada 01 noembrie – 30 martie, sau atunci când condițiile meteo nu sunt favorabile, deasemenea bicicletele sunt echipate cu sistem de monitorizare GPS iar beneficiarii acestui sistem sunt rugați să respecte și să trateze mijlocul de transport cu responsabilitate.

 

Centru de informare: Primăria Municipiului Reșița,Corp 1A, parter

Adresa: Reșița, Pta. 1 Decembrie 1918, nr 1A, Caraș-Severin

Telefon asistență: 0772 271 126

Citește regulamentul integral aici.

 

 

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite