UPDATE. Specializat în furturi de scule electrice din casele în construcție ale consătenilor

 

Un tânăr în vârstă de 22 de ani din Zăvoi a fost reținut ieri pentru 24 de ore de polițiști de la Secția 10 Poliție Rurală Oțelu Roșu, fiind bănuit că este autorul a patru spargeri de locuințe de pe raza comunei.

 

Până acum se știe că tânărul ar fi acționat doar pe raza comunei Zăvoi și că fura din gospodăriile aflate în construcție ale consătenilor săi scule electrice. „Cel în cauză este bănuit că în perioada decembrie 2022-februarie 2023 ar fi pătruns prin efracție în locuințele și casele aflate în construcție ale persoanelor vătămate, de unde ar fi sustras unelte electrice în valoare de aproximativ 10.000 de lei. În urma documentării activității infracționale, polițiștii au recuperat peste 90% din prejudiciul cauzat.”, informează Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

 

În cursul zilei de astăzi, individul va ajunge în fața procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, iar apoi, a judecătorului de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă.

 

 

Reprezentanții IPJ fac precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

UPDATE – ora 19.00

 

Față de bărbatul de 22 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, a fost dispusă măsura arestării preventive. „Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, pentru o perioadă de 30 de zile.”, aflăm de la purtătorul de cuvânt al IPJ.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available