Spectacole prezentate online, joi și vineri, de actorii Teatrului de Vest din Reșița

Sala de spectacole se mută în spațiul virtual. Actorii Teatrului de Vest din Reșița își așteaptă spectatorii în mediul online, joi și vineri, cu două piese dintre care una, după un text de Matei Vișniec, va fi prezentată în premieră mondială.

„Cu vaporul spre stele”, un spectacol de Radu Dinulescu după un text pe care Matei Vișniec l-a tradus special pentru Teatrul de Vest din Reșița, va fi prezentat joi, cu începere de la ora 16. „Numit inițial «Le ciel a poil» (Cerul gol goluț), textul lui Matei Vișniec este un text inedit, pe care autorul l-a tradus în septembrie, la rugămintea mea, special pentru Teatrul de Vest din Reșița. Vom avea șansa și onoarea de a-l prezenta publicului nostru, în premieră absolută, atât copiilor cât și părinților și bunicilor lor”, informează regizorul Radu Dinulescu. Potrivit acestuia, spectacolul este o pledoarie pentru magie și aventură, pentru arta circului, a clovneriei și a cântului: „Patru clovni imaginează o poveste pe mare, pe un pachebot uriaș, poveste în care se încurcă formulele magice, se strică orânduiala lumii și se ajunge la un cataclism, în care dispare soarele și marea, vântul și cerul… Universul este în pericol… Iar morala este: Dacă vrem să menținem această lume așa cum este și să nu-i stricăm ordinea firească, în niciun caz nu trebuie să turnăm Coca Cola în cartea magică sau să legăm cu scoch bagheta magică!”. Din distribuție fac parte actorii Robert Danci, Denisse Moise, Rusalina Bona și Sorin Fruntelată, iar aranjamentul muzical îi aparține lui Adrian Mardan.

Vineri, ora 18, actorii Camelia Ghinea și Marius Tudor vor fi în fața publicului conectat online, într-o adaptare a piesei clasice „Doi pe o bancă” de Aleksandr Ghelman. „Este vechea poveste, mereu actuală. Doar timpul și personajele sunt altele. Fuga de singurătate, falsa fericire, eșecul, dar și speranța și iubirea te fac să trăiești ca într-o tragi-comedie scrisă anume pentru fiecare din noi. Este o poveste de-a râsul-plânsul, intensă, cu El și Ea gata oricând de un nou început, în care fiecare vrea să primească ceva pentru a-i fi bine, fără a da nimic la schimb. Femeia și bărbatul sunt doi vânători ce își urmăresc interesul, ajungând să se descopere unul pe altul așa cum sunt”, se precizează în prezentarea spectacolului.

Ambele piese de teatru vor putea fi urmărite pe pagina de facebook a Teatrului de Vest Reșița și pe cea a Banat TV.

 

N.R. Am considerat oportun să mediatizăm cele două spectacole, chiar dacă redacția resita.ro nu a fost anunțată despre organizarea unei conferințe de presă pe această temă de către directorul instituției, Florin Ionescu. Surse informații: Facebook Teatrul De Vest Resita și Tdvr Resita. Foto: afiș realizat de Bogdan Piperiu.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available