Suntem prezenți și pe

Actualitate

Spectacole prezentate online, joi și vineri, de actorii Teatrului de Vest din Reșița

Publicat cu

în

Sala de spectacole se mută în spațiul virtual. Actorii Teatrului de Vest din Reșița își așteaptă spectatorii în mediul online, joi și vineri, cu două piese dintre care una, după un text de Matei Vișniec, va fi prezentată în premieră mondială.

„Cu vaporul spre stele”, un spectacol de Radu Dinulescu după un text pe care Matei Vișniec l-a tradus special pentru Teatrul de Vest din Reșița, va fi prezentat joi, cu începere de la ora 16. „Numit inițial «Le ciel a poil» (Cerul gol goluț), textul lui Matei Vișniec este un text inedit, pe care autorul l-a tradus în septembrie, la rugămintea mea, special pentru Teatrul de Vest din Reșița. Vom avea șansa și onoarea de a-l prezenta publicului nostru, în premieră absolută, atât copiilor cât și părinților și bunicilor lor”, informează regizorul Radu Dinulescu. Potrivit acestuia, spectacolul este o pledoarie pentru magie și aventură, pentru arta circului, a clovneriei și a cântului: „Patru clovni imaginează o poveste pe mare, pe un pachebot uriaș, poveste în care se încurcă formulele magice, se strică orânduiala lumii și se ajunge la un cataclism, în care dispare soarele și marea, vântul și cerul… Universul este în pericol… Iar morala este: Dacă vrem să menținem această lume așa cum este și să nu-i stricăm ordinea firească, în niciun caz nu trebuie să turnăm Coca Cola în cartea magică sau să legăm cu scoch bagheta magică!”. Din distribuție fac parte actorii Robert Danci, Denisse Moise, Rusalina Bona și Sorin Fruntelată, iar aranjamentul muzical îi aparține lui Adrian Mardan.

Vineri, ora 18, actorii Camelia Ghinea și Marius Tudor vor fi în fața publicului conectat online, într-o adaptare a piesei clasice „Doi pe o bancă” de Aleksandr Ghelman. „Este vechea poveste, mereu actuală. Doar timpul și personajele sunt altele. Fuga de singurătate, falsa fericire, eșecul, dar și speranța și iubirea te fac să trăiești ca într-o tragi-comedie scrisă anume pentru fiecare din noi. Este o poveste de-a râsul-plânsul, intensă, cu El și Ea gata oricând de un nou început, în care fiecare vrea să primească ceva pentru a-i fi bine, fără a da nimic la schimb. Femeia și bărbatul sunt doi vânători ce își urmăresc interesul, ajungând să se descopere unul pe altul așa cum sunt”, se precizează în prezentarea spectacolului.

Ambele piese de teatru vor putea fi urmărite pe pagina de facebook a Teatrului de Vest Reșița și pe cea a Banat TV.

 

N.R. Am considerat oportun să mediatizăm cele două spectacole, chiar dacă redacția resita.ro nu a fost anunțată despre organizarea unei conferințe de presă pe această temă de către directorul instituției, Florin Ionescu. Surse informații: Facebook Teatrul De Vest Resita și Tdvr Resita. Foto: afiș realizat de Bogdan Piperiu.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Actualitate4 ore în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utile5 ore în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitate6 ore în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Actualitate8 ore în urmă

„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

Administrație9 ore în urmă

Prețul pandemiei, varianta DSP. Câți bani publici și pe ce au fost cheltuiți în Caraș-Severin în lupta împotriva COVID-19

Actualitate13 ore în urmă

Două străzi din Reșița, fără apă potabilă

Actualitate15 ore în urmă

Chinezăria din Lupac nu se dezice: ciurul de sortare e mai mult stricat decât activ

Politică16 ore în urmă

ȚEAPĂ. La împărțirea cașcavalului din ATOP, opoziția „unită” din CJ Caraș-Severin a propus trei candidați pe singurul loc oferit de liberali!

Sporto zi în urmă

Alin Minteuan, după o nouă înfrângere: „Trebuie să recunoaștem că atâta putem în acest moment”

Turismo zi în urmă

Cele mai lungi chei din țară se află în Caraș-Severin. „Zecile de cascade și sutele de peșteri și avene nu sunt întâmplătoare”

Cele mai citite