Spitalul din Caransebeș este pregătit pentru pacienții cărășeni cu coronavirus. Dar încă nu a fost desemnat spital suport!

Adrian Cican, managerul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, spune că spitalul este pregătit pentru a primi pacienții cu coronavirus din întreg județul Caraș-Severin, dar că încă nu a fost emis documentul prin care să fie desemnat spital suport.

„Noi îi primim și acum, dacă ne vine un bolnav pozitiv nu-l scoatem afară și nici nu-l refuzăm, dar ordinul de ministru cu desemnarea spitalului nostru ca dedicat pentru coronavirus încă îl așteptăm. Sigur, mai sunt lucrări în curs, mai facem mici retușuri, dar suntem pregătiți”, spune Adrian Cican.

Managerul spune, însă, că nu poate primi donații în bani pentru spital, deoarece o „decizie criminală” a Ministerului Finanțelor nu deblochează conturile spitalului pentru a putea achiziționa aparatură și medicație specifică. „Chiar azi am primit hârtie de la un dinozaur din Ministerul Finanțelor că nu ne deblochează conturile. Noi nu avem nicio datorie la stat, dar avem arierate la furnizori”, explică Adrian Cican. Managerul spune că oricine dorește să facă o donație în bani pentru spital să o facă prin Asociația „Salvați Spitalul din Caransebeș”, spitalul putând primi doar donații în produse sau echipamente, căci dacă se trimit bani, ei rămân blocați.

La Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, dacă va fi desemnat spital suport, vor putea fi tratați doar pacienții cu coronavirus, celelalte cazuri urgente care vor trebui internate din Caransebeș și din zonă urmând să fie trimise la spitalele din Reșița și Oțelu Roșu. Situația nu este deloc ușoară, date fiind accidentele uneori foarte grave de pe DN 6, când este esențial să se ajungă cât mai urgent la spital cu cei vătămați. Or, de-acum, chiar și în cazul accidentelor produse pe DN 6 care trece prin Caransebeș, victimele vor trebui duse mai departe, la Reșița, Oravița sau Oțelu Roșu.

De asemenea, Spitalul Orășănesc Moldova Nouă a decis detașarea pentru o lună de zile a unui medic specialist ATI la SMU Caransebeș, tocmai pentru a susține activitatea spitalului suport.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite