Stadionul de atletism din Govândari rămâne cu porţile închise. „Împrăştiem 20 de tone de zgură pentru a reface integral suprafața de alergare”

Restricţiile aflate încă în vigoare afectează pregătirea sportivilor Clubului Sportiv Municipal din Reşiţa. Pentru că nu poate asigura toate condiţiile impuse de Ministerul Tineretului și Sportului şi Ministerul Sănătăţii pentru reluarea antrenamentelor, conducerea CSMR a preferat o abordare prudentă: stadionul de atletism din Govândari rămâne deocamdată închis, precizează directorul Rusalin Fâc.

În aşteptarea datei de 15 iunie, când s-ar putea anunţa noi măsuri de relaxare, Clubul Sportiv Municipal desfăşoară aici lucrări de întreţinere: „Stadionul de atletism este într-un proces de refacere a pistei. Împrăştiem aproximativ 20 de tone de zgură pentru a reface integral suprafața de alergare. Din punct de vedere sportiv, din păcate, stadionul rămâne încă închis, atât pentru desfășurarea activităților de performanță, cât și pentru oamenii de rând care doresc să facă mișcare. Este închis din cauza faptului că nu putem asigura cele 10 condiții impuse de Ministerul Tineretului și Sportului și de Ministerul Sănătății. Am cerut și un punct de vedere al DSP și recomandarea a fost ca triajul epidemiologic să se facă de către un cadru medical. Cred că din data de 15 iunie vom reveni la normal și se vor ridica aceste restricții. Sunt de părere că după această dată vom putea să ne desfășurăm activitatea la fel ca înainte de starea de urgență și starea de alertă. Sportivii de la clubul nostru au început să se pregătească în aer liber, cu excepția celor de la secțiile de box și lupte, care încă nu au permisiunea să-și desfășoare activitatea sportivă. Din punct de vedere al întrecerilor, încă nu am primit niciun comunicat de la federații cu privire la calendarul competițional”, a declarat Rusalin Fîc, directorul Clubului Sportiv Municipal Reșița.

În cazul sporturilor individuale, pentru reluarea antrenamentelor în aer liber, dar în interiorul unor baze sportive, MTS precizează că administratorii acestor baze trebuie să ia măsuri pentru ca următoarele condiții să fie îndeplinite:
a. Bazele să fie împrejmuite;
b. Fiecare punct de acces să fie păzit;
c. Să se facă triajul epidemiologic al participanților la activitatea sportivă și măsurarea temperaturii corporale la intrarea în baza sportivă;
d. La accesul în bază, sportivii vor fi trecuți pe un tabel nominal, pentru a facilita ancheta epidemiologică, în cazul descoperirii unui caz de infectare cu SARS-Cov 2;
e. Accesul să fie permis numai în funcție de capacitatea bazei, pentru a evita aglomerația, pe bază de programări prealabile, calculate în așa fel încât să se permită suficient timp între utilizatori pentru dezinfectarea spațiului.
f. Accesul spectatorilor în bazele sportive nu este permis. Prin excepție, minorii pot avea ca însoțitor o singură persoană adultă.
g. Nu va fi permis accesul public la spațiile care prezintă risc epidemiologic semnificativ (dușuri, saună, vestiar, sală de fitness, sală de masaj, sală de mese etc.);
h. Este permisă funcționarea automatelor de distribuire a alimentelor, a băuturilor răcoritoare și a cafelei, iar conducerea bazei sportive are obligația de a asigura dezinfectarea acestora în mod regulat;
i. Fiecare bază va avea asigurată cel puțin o cameră suplimentară (spațiu de izolare), care să nu comunice cu celelalte spații definite, pentru cazul în care o persoană prezintă în timpul antrenamentului simptomatologie COVID-19. Utilitatea acesteia este aceea de a izola aceste persoane care prezintă simptome până la consult /evacuare.
j. Dacă o bază sportivă nu poate îndeplini cumulativ condițiile de mai sus, aceasta va rămâne închisă.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite