UPDATE. Subprefecți PMP și ALDE în Caraș-Severin!, prețul plătit de PNL pentru apariția Guvernului Orban

Liberalul Cristian Gâfu a fost numit azi, 28 ianuarie, în ședința de Guvern, în funcţia de prefect al judeţului, mișcare anticipată de mult timp în resita.ro. Cu același prilej, a fost aprobată numirea a doi subprefecţi de Caraș-Severin: unul de la PMP (despre care am anunțat ieri în exclusivitate) și altul de la ALDE.

Fost prefect liberal de Caraș-Severin, Ioan Anton Paulescu a fost numit acum subprefect, cu susținere din partea ALDE. La alegerile din 2016, Paulescu a făcut chiar campanie electorală în județ alături de candidații ALDE, fiind un opozant activ al echipei PNL. Adică tocmai împotriva partidului care l-a pus prefect în perioada Alianței „Dreptate și Adevăr” PNL-PD, dar și subprefect când la guvernare s-a aflat USL (PNL-PSD). Acum primește funcția de subprefect datorită negocierilor de la centru dintre liderii PNL, PMP și ALDE, în vederea creării majorității parlamentare favorabile Guvernului PNL.

Tot ca urmare a acelor negocieri primește și PMP un post de subprefect în Caraș-Severin: Elena Adriana Sărăor, fost secretar al comunei Fîrliug, așa cum ați aflat încă de ieri din resita.ro. Din informațiile noastre, Sărăor și Paulescu cochetează deja serios cu ideea de a intra în PNL, mutare care în actualele condiții politico-administrative din Caraș-Severin chiar nu ar surprinde pe nimeni. Câte un prefect și doi subprefecți, se spune, vor avea în curând toate județele din țară, pe de o parte pentru că legea permite, pe de alta, pentru că negocierile politice impun această formulă.

Cristian Gâfu, Ioan Anton Paulescu și Elena Adriana Sărăor vor depune jurământul mâine, 29 ianuarie, la ora 14, în prezenţa subsecretarului de stat Dan Stan, anunță caon.

UPDATE, 29 ianuarie

Ziarul citat de noi mai sus nu a nimerit ora exactă. „Ceremonia publică de învestire se va desfăşura miercuri, 29 ianuarie, la sediul Palatului Administrativ, Sala de şedinţe „Sorin Frunzăverde”, cu începere de la ora 15.45”, anunță Biroul de presă al Instituției Prefectului. Dar văd că în articolul de aseară din caon azi apare ora corectă. Deci ziarista „JCS-Nina Curița”, c-așa știe ea să facă presă, nu a dat un update, o precizare, ca să-și corecteze greșeala, dezinformarea. Ci pur și simplu a revenit azi „la locul crimei”, deci pe textul cu eroarea, și a modificat ora! Ca și cum încă de aseară a dat informația corectă! Iar noi, care am citat aseară în resita.ro sursa caon, ne-am trezit azi că nici nu știm să facem un copy-paste… Curat murdar știu să facă unii presă în ziua de azi. (Eugen Cotarcea)

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite