Suntem prezenți și pe

Administrație

UPDATE. Subprefecți PMP și ALDE în Caraș-Severin!, prețul plătit de PNL pentru apariția Guvernului Orban

Publicat cu

în

Liberalul Cristian Gâfu a fost numit azi, 28 ianuarie, în ședința de Guvern, în funcţia de prefect al judeţului, mișcare anticipată de mult timp în resita.ro. Cu același prilej, a fost aprobată numirea a doi subprefecţi de Caraș-Severin: unul de la PMP (despre care am anunțat ieri în exclusivitate) și altul de la ALDE.

Fost prefect liberal de Caraș-Severin, Ioan Anton Paulescu a fost numit acum subprefect, cu susținere din partea ALDE. La alegerile din 2016, Paulescu a făcut chiar campanie electorală în județ alături de candidații ALDE, fiind un opozant activ al echipei PNL. Adică tocmai împotriva partidului care l-a pus prefect în perioada Alianței „Dreptate și Adevăr” PNL-PD, dar și subprefect când la guvernare s-a aflat USL (PNL-PSD). Acum primește funcția de subprefect datorită negocierilor de la centru dintre liderii PNL, PMP și ALDE, în vederea creării majorității parlamentare favorabile Guvernului PNL.

Tot ca urmare a acelor negocieri primește și PMP un post de subprefect în Caraș-Severin: Elena Adriana Sărăor, fost secretar al comunei Fîrliug, așa cum ați aflat încă de ieri din resita.ro. Din informațiile noastre, Sărăor și Paulescu cochetează deja serios cu ideea de a intra în PNL, mutare care în actualele condiții politico-administrative din Caraș-Severin chiar nu ar surprinde pe nimeni. Câte un prefect și doi subprefecți, se spune, vor avea în curând toate județele din țară, pe de o parte pentru că legea permite, pe de alta, pentru că negocierile politice impun această formulă.

Cristian Gâfu, Ioan Anton Paulescu și Elena Adriana Sărăor vor depune jurământul mâine, 29 ianuarie, la ora 14, în prezenţa subsecretarului de stat Dan Stan, anunță caon.

UPDATE, 29 ianuarie

Ziarul citat de noi mai sus nu a nimerit ora exactă. „Ceremonia publică de învestire se va desfăşura miercuri, 29 ianuarie, la sediul Palatului Administrativ, Sala de şedinţe „Sorin Frunzăverde”, cu începere de la ora 15.45”, anunță Biroul de presă al Instituției Prefectului. Dar văd că în articolul de aseară din caon azi apare ora corectă. Deci ziarista „JCS-Nina Curița”, c-așa știe ea să facă presă, nu a dat un update, o precizare, ca să-și corecteze greșeala, dezinformarea. Ci pur și simplu a revenit azi „la locul crimei”, deci pe textul cu eroarea, și a modificat ora! Ca și cum încă de aseară a dat informația corectă! Iar noi, care am citat aseară în resita.ro sursa caon, ne-am trezit azi că nici nu știm să facem un copy-paste… Curat murdar știu să facă unii presă în ziua de azi. (Eugen Cotarcea)

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație5 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație7 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social13 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate16 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație20 de ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educație2 zile în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite