Tabără online de pictură transpusă în două expoziții dedicate Clisurii Dunării [FOTO]

Artiștii care au participat la „Tabăra de pictură online – Clisura Dunării Caraș-Severin” își vor expune creațiile astăzi, 30 ianuarie, la Bocșa și în 21 februarie la Moldova Nouă.

Venită pe fondul restricțiilor impuse în timpul pandemiei de COVID-19, inițiativa organizării unei tabere online de pictură a aparținut membrilor Asociației „Dunărea” Moldova Nouă și Grupului Front Art Bocșa. Aceasta s-a desfășurat în intervalul 15 decembrie 2020 – 15 ianuarie 2021, perioadă în care mai mulți pictori au fost provocați să imortalizeze frumusețile naturale din Clisura Dunării, pe baza unor fotografii tematice puse la dispoziție de organizatorii ineditei tabere.

Creațiile artistice ale celor 11 pictori care aveau să participe la această acțiune de promovare a Clisurii danubiene din Caraș-Severin vor fi prezentate în cadrul a două expoziții. „Mulţumesc din suflet artiştilor care au surprins extraordinar patrimoniul natural, cultural al Clisurii”, a fost mesajul transmis de Corneliu Martin în momentul încheierii taberei online de pictură, concretizat în zeci (peste 40!) de lucrări realizate de artiști din țară (Reșița, Bocșa, Aiud), dar și din Canada. Vernisajul celei dintâi va avea loc astăzi, de la ora 13, la Casa Orășenească de Cultură din Bocșa, expoziția putând fi vizitată și duminică, 31 ianuarie. Picturile vor fi expuse și în data de 21 februarie la Moldova Nouă, în Sala Alex din localitate, după cum ne informează Corneliu Martin, președintele Asociației „Dunărea”.

Sursă foto: Facebook Grupul Front Art Bocșa

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite