Tăieri ilegale de arbori în Caraș-Severin. Plângeri penale, amenzi și pagube de peste 160.000 de lei, la un ocol silvic privat din Țara Almăjului

 

Inspectorii Gărzii Forestiere Timișoara au depistat numeroase nereguli la Ocolul Silvic Bănia, atât în ceea ce privește activitatea personalului silvic, cât și cea a agenților economici care au efectuat exploatări forestiere pe raza ocolului.

 

Controlul la Regia Publică Locală Ocolul Silvic Bănia Regie Autonomă (R.P.L. Ocolul Silvic Bănia R.A.) s-a desfășurat în lunile martie-aprilie și a scos la iveală tăieri ilegale care au generat prejudicii totale în valoare de 167.622 de lei. „S-a constat tăierea ilegală de arbori, din gestiunea pădurarilor, în volum total de 153 metri cubi, cu o valoare a prejudiciului de 83.886 de lei. De asemenea, au fost constatate tăieri ilegale în parchetele aflate în exploatare, totalizând un volum de 111 metri cubi, cu o valoare totală a prejudiciului de 83.736 de lei. Pentru tăierea ilegală de arbori au fost înaintate parchetului 12 plângeri penale”, transmit reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara.

 

Pentru nerespectarea regimului silvic, inspectorii Gărzii Forestiere au aplicat 43 de amenzi contravenționale în valoare totală de 67.500 de lei, atât personalului silvic, cât și agenților economici care au efectuat exploatări forestiere pe raza R.P.L. Ocolul Silvic Bănia R.A.. Totodată, au fost confiscați 59,92 metri cubi de lemn de lucru din diferite specii, fără proveniență legală.

 

R.P.L. Ocolul Silvic Bănia R.A administrează aproape 11.000 de hectare de fond forestier în zona Almăjului. A fost înființat în anul 2001, fiind, la data respectivă, primul ocol silvic privat din țara noastră.

 

Sursă foto: Garda Forestieră Timișoara

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available