Tăieri ilegale de arbori pe raza Ocolului Silvic Mehadia. Acuzați: un operator economic și un pădurar

Un operator economic de pe raza Ocolului Silvic Mehadia a fost identificat de Garda Forestieră Timișoara că a produs un prejudiciu, ca urmare a tăierii ilegale de arbori, în valoare de 3.297 de lei. În cazul unui pădurar acuzat de fapte asemănătoare, prejudiciul creat ar fi de 18.205 de lei.

 

Reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara, care efectuau verificări pe raza Ocolului Mehadia din cadrul Direcției Silvice Caraș-Severin, în perioada 29 martie – 2 aprilie 2021, au identificat, în parchetul exploatat de operatorul economic, 34 de cioate ale arborilor tăiați fără drept, cu un volum de 12,84 mc. Potrivit Gărzii Forestiere Timișoara, agentul economic considerat vinovat a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, fiind demarată și procedura de retragere a atestatului de exploatare forestieră.

 

În urma verificărilor efectuate de reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara în aceeași perioadă pe raza Ocolului Silvic Mehadia, în cantonul unui pădurar au fost identificate 20 de cioate provenite de la arbori tăiați ilegal, cu un volum de 29,26 mc. De asemenea, reprezentanții Gărzii au găsit 14,396 mc de material lemnos, care a fost confiscat din cauza faptului că nu a putut fi stabilită proveniența acestuia.

 

În ambele cazuri, pentru arborii tăiați ilegal au fost înaintate Parchetului plângeri penale.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available