ȚEAPĂ. La împărțirea cașcavalului din ATOP, opoziția „unită” din CJ Caraș-Severin a propus trei candidați pe singurul loc oferit de liberali!

Liberalii din Consiliul Județean Caraș-Severin au lăsat opoziției unul din cele șase posturi din ATOP râvnite de mai toți consilierii județeni. Dar cei din PSD, PRO România și PMP nu au făcut o nominalizare pentru acea poziție, ci trei! Au rezultat opt candidaturi pe șase locuri.

Patru (spre cinci) mii de lei pe lună primește fiecare dintre cei șase consilieri județeni care sunt membri ai Autorității Teritoriale de Ordine Publică. O sumă nesimțit de mare, dacă e să ținem cont că, pentru a o încasa, aceștia nu trebuie decât să participe la o ședință pe lună. Este un altfel de „stat la stat”, unul în care ești plătit să vii la lucru 12 zile pe an, și-atunci nu mai mult de două-trei ore.

Făcând doar cinci propuneri nominale, liberalii lăsau de înțeles că unul dintre cele șase locuri din ATOP va ajunge în tabăra opoziției din Consiliul Județean. Însă cei din PSD, PRO România și PMP nu au căzut acord cine să ia cașcavalul. Așa că fiecare partid a venit cu propunerea lui. La consultările din grupul PSD, Ioan Crina i-a dat peste nas Gabrielei Stuparu că, având pensie de magistrat, aceasta n-ar trebui să emită pretenții la ATOP. Fosta judecătoare i-a replicat că nici el, Crina, deși avea venituri din tot felul de afaceri, nu s-a dat în lături de la banii din ATOP în precedentul mandat. În consecință, grupul PSD a anunțat că o propune pe Stuparu pentru un post în ATOP. În celelalte grupări, câștig de cauză au avut șefii: PRO România l-a nominalizat pe Flavius Nedelcea, iar PMP – pe Ionuț Popovici.

A urmat votul secret și, așa cum era de așteptat, toate cele cinci propuneri liberale anunțate de noul lider de grup, Daniel Surdu, au fost validate: Ovidiu Chimigeriu – 20 de voturi pentru, Ioan Cojocariu – 20, Ghiță Sporea – 19, Daniel Surdu – 19, Vasile Brumar – 18. Dacă liberalii, prezenți la ședință în număr de 15, s-au văzut astfel cu toți sacii-n căruță, lucrurile au stat exact pe dos în cazul celor din opoziție: competiția pentru ultimul loc în ATOP nu a avut niciun câștigător! Pentru validare, erau necesare cel puțin 14 voturi favorabile (din totalul de 27 de consilieri prezenți, incluzându-l aici și pe președintele CJ). Gabriela Stuparu a primit 13 voturi, Ionuț Popovici – 12, iar Flavius Nedelcea – 11.

Încă dinaintea votării, Popovici a atras atenția că, potrivit Codului administrativ, desemnarea consilierilor județeni în astfel de structuri trebuie făcută „cu respectarea configurației politice de la ultimele alegeri locale”. În caz contrar, a arătat pemepistul, „aceste hotărâri vor fi contestabile”. Dacă are sau nu dreptate Popovici – nu știm. Ce știm însă e că dacă el, sau altcineva, va contesta în instanță hotărârea privind desemnarea membrilor ATOP, orice lună de amânare a intrării în vigoare a acesteia ar însemna o economie la bugetul județean de 25.000-30.000 de lei. Ceea ce pe noi, contribuabilii, chiar nu ne-ar deranja. Din contră.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite