Teodora Alina Sinculeț, candidat USR PLUS pentru Camera Deputaților: „Am fost incomodă pentru cei care își permiteau să agreseze mediul”

ADVERTORIAL. Încă din perioada copilăriei am fost atrasă de științele vieții, drept urmare am absolvit în acest domeniu studiile în Timișoara și le-am definitivat în Cluj. După finalizarea facultății am fost dascăl la liceul drag sufletului meu, și anume Liceul Teoretic Tata Oancea din Bocșa, acolo unde am profesat patru ani.

În anul 2004 m-am angajat prin concurs ca biolog la Administrația Parcului Național Semenic – Cheile Carașului. Aici am intrat în adevărata „luptă” pentru apărarea mediului.
Din cele 5670 de zile petrecute în Romsilva, trei sferturi au fost pentru apărarea celui mai prețios avut național… natura.

Am avut sute de pagini scrise despre realitatea din teren, 24 de variante de planuri de management prin care îmi doream ca un procent cât mai mare din PNSCC să fie protejat, zeci de întâlniri cu membrii din CS, sute de întâlniri cu factorii interesați pentru a-i convinge că natura merită protejată.

CITEȘTE ȘI: „Oameni altfel” propuși de USR PLUS Caraș-Severin pentru Parlamentul României

Am fost implicată în îmbunătățirea legislației de mediu, precum și militarea pentru înființarea unei instituții care să fie garantul și îndrumătorul ariilor protejate din România. Activitatea mea de 14 ani în cadrul APNSCC mi-a oferit expertiza folosită ulterior din postul de consilier onorific al Ministerului Mediului.

În toți acești ani mi-am dedicat timpul și energia cu profesionalism protejării mediului. Am lucrat în zeci de proiecte, am fost incomodă pentru cei care își permiteau să agreseze mediul, am avut diverse acțiuni cu ong-urile din care fac parte, am avut articole și interviuri în presa locală, națională și internațională.

Creșterea treptată a capacității de împădurire prin atragerea de fonduri europene, fonduri private și alocări bugetare, într-un ritm de împădurire anual care să facă posibilă acoperirea cu păduri a aproximativ 40% din suprafața terestră a României până în 2050 este punctul din planul România Bunei Guvernări prin care îmi continui implicarea de om al acțiunii în ceea ce privește mediul și calitatea vieții tuturor.

#oRomâniefărăhoție

Teodora Alina Sinculeț,

candidat USR PLUS Caraș-Severin

pentru Camera Deputaților

(P)

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite