Tratament fără durere și operație împotriva hemoroizilor și fisurilor anale [VIDEO]

Pentru că și acum, în plină pandemie de COVID-19, marea parte a clasei politice ne demonstrează că o doare-n… dos de starea de sănătate a populației, astăzi vom trata un subiect extrem de sensibil, dar folositor, pentru nesimțiții care-și urmăresc numai și numai interesele lor electorale.

Ce sunt hemoroizii?

Hemoroizii (interni) sunt vene care căptușesc canalul anal ca niște pernițe. Dacă hemoroizii sunt afectați în mod permanent, ca de exemplu în constipația cronică, ei se măresc și sunt împinși treptat în afara anusului.

Care sunt simptomele caracteristice hemoroizilor?

De obicei sângerarea prin anus, cu sânge roșu franc, urmată de prolabarea hemoroizilor (ieșirea în afara anusului), însoțită de secreție anală care pătează lenjeria, o senzație neplacută de presiune sau o senzație aproape permanentă de defecație.

Cum pot fi tratați hemoroizii?

Este necesar un scaun moale, cu o dietă corespunzătoare, bogată în fibre, cu aport suficient de lichide: 1,5-2 l/zi, evitarea încordării la defecație, evitarea laxativelor, folosirea supozitoarelor sau cremelor adecvate prescrise de medic. Toate aceste măsuri trebuie luate în mod permanent, ele vor ameliora afecțiunea, dar tratamentul definitiv se face, într-un stadiu rezonabil de evoluție a bolii, prin metode neoperatorii. Netratați, hemoroizii pot crește foarte mult în dimensiuni, rămânând ca singură atitudine terapeutică intervenția chirurgicală, cunoscută pentru inconvenientele majore perioperatorii. De reținut este faptul că hemoroizii nu se vindecă de la sine, tratamentul medical și măsurile igieno-dietetice având doar un rol de ameliorare.

Metodele neoperatorii se desfășoară fără internarea pacientului, acesta putându-și desfășura activitățile zilnice fără necesitatea unui concediu medical sau a repaosului la pat. Tehnicile abordate reprezintă o alternativă viabilă, modernă, nedureroasă și eficientă la metodele operatorii clasice, folosind aparatură medicală de ultimă generație: coagulare în infraroșu, anuscopia cu ghidare Doppler, etc.

Tratamentul pe care îl oferim evită disconfortul și riscurile unei intervenții chirurgicale și elimină neplăcerile postoperatorii, care în cazul afecțiunilor anorectale pot dura până la 6 luni.

Ce este o fisură anală?

O fisură anală este o ruptură în axul longitudinal al canalului anal, intersectând mucoasa și lăsând descoperite fibrele musculare și terminațiile nervoase extrem de sensibile. Ea survine ca o complicație a bolii hemoroidale în cazul unui scaun constipat sau, dimpotrivă, ca urmare a unei serii de scaune diareice.

Care sunt simptomele caracteristice fisurii anale?

Durerea atât în timpul, cât mai ales după defecație, cu o perioadă de acalmie de câteva minute, care poate persista ore întregi. Poate apărea și sângerarea anală. Sfincterul anal se contractă reflex fiind spastic și împiedicând o evacuare ușoară (scaune „creionate”).

Cum se tratează fisura anală?

Anusul trebuie dilatat pentru a reduce spasmul sfincterian ce induce un cerc vicios care împiedică închiderea rănii.

Tratamentul cuprinde ședințe de scurtă durată, distanțate între ele la 2-3 săptămâni, în medie 4-5 ședințe. Aceste ședințe nu necesită o pregătire prealabilă, iar după ședință pacientul își reia activitatea normală.

FĂRĂ OPERAȚIE, cu o suferință cât mai mică și fără stress anestezic, clinica MedVarix tratează:

  • boala hemoroidală;
  • tromboza hemoroidală externă (trombectomie), excizia mariscelor hemoroidale;
  • fisura anală;
  • fistula perianală;
  • excizia de polipi anali cu examen bioptic;
  • alte afecțiuni benigne.

Astfel, clinica obține prin procedee de tratament neoperatorii rezultate mai bune decât prin metodele clasice chirurgicale.

Echipa noastră, formată din apreciați medici în domeniu, evaluează starea de sănătate, oferind cele mai bune soluții medicale existente, apreciate și aplicate în marile clinici din lume.

Aflați mai multe informații despre tratamentele practicate și programați-vă la numărul de telefon 0256.443.625 sau la www.medvarix.ro.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite