Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Începând de mâine, 25 februarie, timp de trei zile, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița este organizat un nou atelier de ceramică, facilitat de această dată de către Oana Opinca, o tânără artist ceramist din Timișoara.

„Programul pe care îl propune Oana Opinca este ușor accesibil atât începătorilor, cât și celor care au mai lucrat ceramică. Dimensiunile grupurilor de tineri sunt mici pentru a onora nevoia de învățare a tuturor celor prezenți. Studioul pe care l-am amenajat la Mansardă este luminos și aerisit, bine echipat cu unelte de lucrat lutul, cu glazuri superbe și minunate accesorii. Cursul este gratuit și este adresat tinerilor. Cei care au vrut să ia parte la atelier au trimis online motivația lor de a participa. Pentru cele trei zile de curs ne luăm măsuri de siguranță pentru că suntem responsabili și respectăm recomandările privind distanțarea socială”, ne informează Daniela Lupșan, consilier pentru tineret în cadrul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin.

Cursul oferă participanților posibilitatea să treacă prin tot procesul de fabricare a obiectelor ceramice. „Începem cu modelat pozitivul, realizarea mulajelor (matrițelor), turnarea în porțelan/vitrus de turnare, apoi finisarea arderea și glazurarea. Alte tehnici de lucru cu care se vor familiariza participanții este modelajul liber, vor frământa lutul până îl vor face suplu pentru utilizare. Vor afla diferite tehnici de modelare și texturare, tehnici de amestecare de masă ceramică”, detaliază reprezentanta DJST.

Oana Opinca a absolvit în 2018 Facultatea de Arte și Design Timișoara. Lucrează ceramica de 6 ani și acum vine la Reșița să împărtășească tinerilor pasiunea ei pentru arta modelării lutului, felul cum îi dă culoare și îl pune în valoare. Este considerată un facilitator priceput, răbdător, care are abilitatea de a face procesul de fabricare a ceramicii să arate simplu. „Prin programele pe care le dezvoltăm la Centrul de Tineret Mansarda, încercăm să atragem tinerii spre activități de educație nonformală în care învățarea este una prin practică, exercițiu și prin joc în cea mai mare parte”, amintește Daniela Lupșan.

                    

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available