Trenurile ajung la Băile Herculane în acorduri de vals. „Souvenir de Herkulesbad” este noul semnal sonor al gării din stațiune

 

„Souvenir de Herkulesbad”/„Amintire din Herculane” a fost compus la începutul secolului al XIX-lea de către Jakob Mathias Pazeller, compozitor și dirijor austriac. Și, începând de astăzi, îi va întâmpina pe călători în gara monument istoric situată la intrarea în stațiunea de pe Valea Cernei.

 

„Souvenir de Herkulesbad”/„Amintire din Herculane” a fost compus și prezentat în 1903, într-un moment de improvizație al compozitorului austriac Jakob Mathias Pazeller, la pianul aflat în cazinoul din Băile Herculane. Povestea valsului stațiunii Băile Herculane a fost redată 115 ani mai târziu, în 2018, de către inginerul Dan Bălteanu într-unul dintre volumele sale monografice, iar anul acesta „Souvenir de Herkulesbad” a devenit imn internațional al stațiunii și, începând de astăzi, semnal sonor care va anunța plecările și sosirile trenurilor în Gara Băile Herculane.

 

„Începând de astăzi avem un nou semnal sonor la Gara Băile Herculane. Este vorba despre celebrul vals «Souvenir de Herculesbad», care a fost compus chiar în stațiunea noastră de către Jakob Pazeller, în anul 1903, și prelucrat digital de către Dorin Bălteanu. În cadrul ediției din acest an a Simpozionului Național «Herculane – Arcade în timp» am declarat valsul ca imn internațional al Băilor Herculane, dorind să promovăm stațiunea sub toate aspectele ei”, a declarat primarul Cristian Miclău.

 

 

Gara Băile Herculane este monument istoric, fiind considerată drept una dintre cele mai frumoase gări din țara noastră. Clădirea a fost construită în urmă cu aproape 150 de ani, în stil baroc, după planurile arhitectului A. D. Serres, și este o reproducere a castelului de vânătoare al împărătesei Maria Terezia a Austriei. Imobilul a fost inclus de CFR în proiectul „Modernizarea și reabilitarea a 47 de stații de cale ferată din România”, ce face parte din Master Planul General de Transport.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite