Turiștii au la îndemână tot mai multe aplicații de telefon pentru a vizita Băile Herculane

 

Amatorii de drumeţii montane care ajung în staţiunea Băile Herculane au la dispoziţie o aplicaţie care îi ajută să parcurgă în siguranţă traseele din zona Domogled-Valea Cernei. De asemenea, există și o aplicație mai extinsă, care cuprinde toate traseele din Munții Carpați. Dar și o aplicație, Visit Caraș-Severin, care promovează inclusiv atracțiile turistice din jurul stațiunii.

 

Primăria și câteva ONG-uri au luat iniţiativa marcării traseelor turistice, pe o aplicaţie, care este disponibilă pe telefoanele dotate cu Android. Odată instalată aplicaţia pe telefon, se poate urmări traseul, pentru ca oamenii să nu se abată de la drum. Hărţile cu traseele montane pot fi descărcate gratuit. În Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei sunt peste 30 de trasee turistice, dintre care 22 sunt omologate. În plus, în teren au fost montate indicatoare, panouri şi chiar şi o hartă digitală.

Traseele din Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei sunt pentru toate categoriile de turişti, cu diferite niveluri de dificultate.

Specialiştii atrag, însă, atenţia asupra conduitei pe care turiştii trebuie să o adopte în drumeţii şi care, nu de puţine ori, din păcate, nu este una corespunzătoare.

 

 

Visit Caraș-Severin

 

„Băile Herculane, cea mai veche stațiune din țară și una dintre cele mai vechi stațiuni balneare ale lumii. Aici putem descoperi locuri pitorești, ape termale miraculoase, peisaje sălbatice, monumente ale naturii, vestigii istorice, locuri pe unde au trecut împărați și împărătese, regi și regine și multe alte atracții turistice, povestiri și legende care așteaptă să fie descoperite de orice turist doritor de cunoaștere.

Ruta cultural turistică «Pe urmele lui Hercules» urmărește firul epic al Legendei lui Hercules și destinații turistice din 3 județe din sud-vestul României (Caraș-Severin, Mehedinți și Gorj) și două districte din Serbia, poate fi vizualizată pe site-ul http://turism.gov.ro/web/rute-cultural-turistice/ și http://turism.cjcs.ro, scrie pe pagina de facebook a aplicației turistice dezvoltate de către Consiliul Județean Caraș-Severin.

 

 

Stațiunea a fost promovată și anul acesta la Târgul de Turism al României și este o prezență nelipsită de la târgurile internaționale de turism. În apropiere pot fi vizitate izvoarele râului Cerna, Sfinxul de la Topleț, Morile de apă de la Rudăria, iar cel mai apropiat muzeu este cel de la Porțile de Fier.

În stațiune poate fi văzut și un monument al naturii, Pinul Negru de Banat, un arbore preistoric care mai poate fi văzut doar în această regiune a lumii. Anual este organizat și un Festival al Pinului Negru de Banat.

 

 

O aplicație pentru fiecare locație. Turiștii care vizitează Banatul Montan au la dispoziție aplicația „Visit Caras-Severin”, care include obiective turistice de interes național și local, trasee, unități de cazare, evenimente și multe alte informații utile. Aplicația „Visit Caras-Severin”, realizată de Consiliul Județean și având disponibile versiuni în limbile română și engleză, este programată să ruleze pe platformele Android și IOS.

 

„Să (re)descoperim Banatul Montan!”

– un proiect resita.ro de promovare a Banatului Montan –

 

Sursă foto: Visit Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite