Ultimele două examene ale anului pentru atleta Daria Grigoroiu: Naţionalele de seniori şi Balcaniada de juniori

Medaliată cu aur în proba de 100 m garduri la Campionatele Naţionale U20, sprintera reşiţeană Daria Grigoroiu a obţinut automat dreptul de a participa la Balcaniada de juniori, care va avea loc în zilele de 12 şi 13 septembrie la Istanbul. Până la marea competiţie balcanică, eleva profesorului Stefan Nagy va concura însă la Naţionalele de seniori şi U23, care debutează azi pe Cluj-Arena.

După rezultatele foarte bune din ultima perioadă, Daria aşteaptă cu optimism confruntarea cu atleţii din categoria seniori şi tineret. „La campionatul U20 am participat la o categorie de vârstă mai mare decât a mea, dar mă bucur că am reușit să mă impun și să câștig medalia de aur în proba de 100 de metri garduri, cu un timp de 14 secunde și 61 de sutimi. În proba de 200 de metri plat am reușit chiar un personal best, cu 25 de secunde și 0.8 sutimi și astfel am obținut medalia de bronz. La sfârșitul acestei săptămâni voi participa la Campionatul Național de seniori și tineret, iar peste două săptămâni voi lua startul la Balcaniadă”, a declarat tânăra sportivă legitimată la CSU-CSS Reşiţa.

Încrezător se arată şi antrenorul Ştefan Nagy. „Rezultatul de la U20 ne face să fim un pic mai optimiști în vederea concursului balcanic care va avea loc peste două săptămâni. Cred că vom aborda și cu altă încredere sezonul viitor, pe care-l vom pregăti începând cu luna octombrie. Înainte de Balcaniadă va fi Campionatul Național de seniori și tineret, unde sperăm să obținem o medalie în proba de 100 de metri garduri, dar ca să fiu sincer, ne interesează mai mult concursul balcanic din Turcia”, a spus profesorul Ştefan Nagy.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite