Un almăjean emigrat în America face o donație consistentă pentru Staționarul 4 al Spitalului Județean de Urgență

 

După ce a înființat, în urmă cu mai mulți ani, un centru de asistență medicală în comuna Eftimie Murgu, un almăjean stabilit de peste 30 de ani în Statele Unite ale Americii întinde o mână de ajutor și fostului spital din Bozovici, transformat în 2012 în centru multifuncțional de sănătate.

 

În perioada următoare, Consiliul Județean (CJ) Caraș-Severin, în subordinea căruia funcționează Centrul Multifuncțional de Sănătate de la Bozovici, ca staționar al Spitalului Județean de Urgență, va primi o donație importantă, de aproximativ 200.000 de euro, din partea unei persoane private care dorește să sprijine unitatea medicală din Valea Almăjului.

 

Președintele CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca, a avut, săptămâna aceasta, la Bozovici, o întrevedere cu donatorul. Dunca a dezvăluit că este vorba despre aceeași persoană care a înființat Centrul de sănătate – consultații și diagnostic din comuna Eftimie Murgu, unde activează atât medici de familie, cât și specialiști care vin periodic din Reșița, Caransebeș sau Timișoara. „Este o persoană din zona Almăjului, un cetățean român care a plecat în America, care este de 35 de ani acolo și care vrea să facă ceva pentru locurile natale. Este vorba despre un om de bine care dorește să contribuie cu o sumă substanțială, undeva la 200.000 de euro”, a declarat președintele Consiliului Județean.

 

Romeo Dunca a precizat că donația va fi completată de o alocare financiară de la Consiliul Județean pentru Centrul multifuncțional de la Bozovici. „Suntem pe cale să obținem o finanțare privată, pe care nu vrem s-o risipim cumpărând aparate, dorim să fie parte din contribuția pe care Consiliul Județean împreună cu această persoană o poate aduce pentru accesarea unei sume mult mai mari pentru dotarea acestui staționar. I-am zis: dacă dumneavoastră faceți acest pas, cu siguranță vom găsi și noi o soluție să contribuim cu o sumă substanțială, iar aceste două sume să fie o contribuție a Consiliului Județean pentru accesarea unei finanțări semnificative printr-un proiect, astfel încât să facem din acest staționar un centru ambulatoriu chiar performant”, a explicat președintele CJ Caraș-Severin.

 

Centrul Multifuncțional de Sănătate de la Bozovici a fost deschis după ce spitalul din comună – singura unitate sanitară cu paturi din întreaga zonă a Văii Almăjului – a fost desființat în aprilie 2011, printr-o hotărâre de Guvern, alături de alte peste 60 de spitale din întreaga țară, printre care și cele din Anina și Bocșa. Centrul funcționează ca structură a Spitalului Județean de Urgență Reșița – Staționarul 4, iar o parte din finanțare este asigurată prin Asociaţia „Sănătate pentru Almăj”, din care fac parte primăriile din zonă.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite