Un cercetat penal completează echipa lui Mocioalcă trimisă în alegeri împotriva lui Ioan Popa și Romeo Dunca

Alianța PSD-PRO România-ALDE, Alianța PRO Caraș-Severin cum i-a spus Ion Mocioalcă, părintele și promotorul ei, le propune reșițenilor un cercetat penal pentru Primăria Reșița: Ionuț Chisăliță!

Anunțul a fost făcut tot de liderul Ion Mocioalcă și nici măcar n-a fost discutat în PSD Reșița unde, spune Chisăliță, urmează să se discute această problemă. Ionuț Chisăliță este trimis în judecată de către DNA în dosarul șpăgilor de la Direcția de Drumuri Timișoara, dar este suspect și într-un dosar al DIICOT unde procurorii au început urmărirea penală pentru constituirea unui grup infracțional organizat care ar fi ajutat PSD să schimbe diverși șefi de deconcentrate.

De altfel, în rechizitoriul întocmit de către DNA, procurorii anticorupție chiar rețin un fapt extrem de relevant chiar și pentru această speță: „Cu toate că majoritatea posturilor din cadrul instituțiilor publice locale prezente la ședință sunt ocupate prin concurs, potrivit legii, criteriul de selecție fiind profesionalismul, și nu apartenența politică, inculpatul Chisăliță Ioan Narcis a afirmat că, pentru el, criteriile profesionale nu au nicio importanță la ocuparea acelor posturi, singura condiție fiind apartenența politică”. Cu alte cuvinte, nu meritocrație, ci carnet de partid!

Chisăliță a fost deputat de Caraș-Severin, consilier al premierului Victor Ponta, consilier local o scurtă perioadă în 2016 când s-a afirmat ca un vehement contestatar al acțiunilor primarului Ioan Popa, tot în 2016 fiind ales senator de Caraș-Severin, Ionuț Chisăliță demisionând din Consiliul Local Reșița și alegând demnitatea de senator.

Ionuț Chisăliță a fost deja trimis în judecată de DNA, primul termen de judecată din dosar având deja loc pe 30 iunie. Următorul termen de judecată fixat de către Înalta Curte de Casație și Justiție fiind pe 22 septembrie, în plină campanie electorală și cu doar câteva zile înainte de alegerile locale.

Așa cum spuneam, dintre toate candidaturile anunțate până acum, doar Alianța lui Mocioalcă a reușit să propună un cercetat penal, trimis în judecată de DNA, reșițenilor ca alternativă la echipa Romeo Dunca-Ioan Popa, cel din urmă fiind, practic, campionul primarilor cărășeni la atragerea de fonduri europene.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite